Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE entén que la distribució justa i equitativa de l'Impost Turístic passa per destinar recursos a infraestructures socials i sanitàries

Bel Oliver 09-02-16El Grup Parlamentari Socialista aposta per una distribució «justa i equitativa» de l'Impost Turístic, per la qual cosa ha presentat esmenes al text original de la llei que l'implantarà.

Així ho ha explicat la portaveu adjunta, Bel Oliver, argumentant que «l'impost està pensat per donar resposta a l'impacte que produeix el turisme a les Illes, tenint en compte que passam d'un a catorze milions de persones de població amb el turisme». Segons Oliver, aquesta situació produeix «una sèrie d'impactes sobre el territori però també en les persones», amb la qual cosa «aquesta distribució justa i equitatva no seria completa sense la possibilitat que es destinin recursos per infraestructures socials i sanitàries».

Destinar part de la recaptació d'aquest impost a la part social i sanitària és l'objectiu d'una de les esmenes presentades pels socialistes a la llei que regula l'Impost Turístic, però n'hi ha d'altres. Una d'elles és per assegurar la distribució proporcional i equitativa entre totes les illes mitjançant mecanismes de participació, també de la ciutadania, i d'altres perquè els creuers tenguin la mateixa consideració que les estades turístiques als establiments.

A més a més, Oliver ha destacat que ens trobam en un moment en el qual «està clar que Impost Turístic sí», i ara és hora de «posar-lo en marxa, pulir-lo per millorar el text inicial i parlar amb tothom per arribar a un enteniment».

Finalment, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha fet incís en què «no hi ha situació de bloqueig, sinó posicions diferents sobre una mateixa qüestió» sobre la qual «segur que s'arriba a un acord perquè al final tots volem el mateix, com és que hi hagi una distribució justa, equitativa i equilibrada».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube