Imprimeix
PDF

Aprovada la proposta del PSIB-PSOE que insta a cercar un traçat alternatiu per a la línia d'alta tensió d'Alcúdia

Conxa Obrador 10-02-16La Comissió de Medi Ambient del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la proposta socialista per instar al Govern de les Illes Balears, conselleria de Territori, Energia i Mobilitat i Ajuntament d'Alcúdia a cercar un traçat alternatiu per a la línia d'alta tensió del municipi.

Segons ha explicat la diputada socialista Conxa Obrador, partim d'una situació de desenvolupament tecnològic «que produeix altes quotes de benestar, comoditat i qualitat de vida però també provoca uns efectes secundaris que poden ser nocius per les persones».

En aquest sentit, Obrador ha argumentat que cada vegada són més els estudis i documents que consideren que els camps electromagnètics són nocius per la salut, i per aquest motiu, la proposta insta al Govern a garantir una protecció adequada a les persones pels efectes que aquests camps electromagnètics puguin tenir sobre la salut.

A més a més, Obrador ha exposat que amb aquesta proposta «ens posicionam a favor dels pares i mares que denuncien l'exposició que patiran els seus fills i filles durant un elevat temps de la seva vida als nocius efectes que pugui provocar aquesta línia d'alta tensió». En aquest sentit, la diputada socialista ha insistit en què aquesta Proposició No de Llei vol donar resposta a les nombroses reivindicacions i veus en contra que ha tengut aquest projecte per tal d'arribar a un acord que permeti modificar-ne el traçat original.

De fet, Obrador ha recordat que el Govern ja ha assumit el compromís d'estudiar alternatives al traçat i Red Eléctrica ja ha aturat les obres fins que es trobi una solució. Per això, Obrador ha expressat la necessitat que «es trobi un nou traçat consensuat que eviti el cablejat en els carrers on estan ubicades l'escola d'educació infantil Rei en Jaume, el col·legi s'Albufera i l'escola de primària Norai».

La proposta ha estat aprovada per unanimitat el primer punt, amb les abstencions de Pi i PP el segon punt, i per unanimitat un tercer punt incorporat pel grup MÉS.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube