Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE mantendrà la mà estesa per poder continuar la tramitació de l'Impost Turístic

Pilar Costa 16-02-16La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha assegurat que el PSIB-PSOE «mantendrà la mà estesa per poder continuar la tramitació de l'Impost Turístic», després que Podem hagi anunciat la seva abstenció a les esmenes a la totalitat de l'impost presentades per PP i Ciutadans.

Costa ha avançat que els socialistes «ens mantendrem dialogants de principi a fi amb tots els grups polítics per tal que tot el que pugui millorar el text final es faci en el tràmit parlamentari de les esmenes parcials que ara comença».

Així i tot, Costa ha lamentat la postura de Podem perquè «perdem una oportunitat històrica per rebutjar el no frontal del PP a aquest impost», per la qual cosa ha manifestat que «no compartim que Podem es quedi al camí d'enmig no donant suport al PP però tampoc afavorint que es pugui continuar amb la tramitació».

Per la portaveu socialista, «si no es vota en contra de la proposta del PP es dóna la raó de que no s'està d'acord amb l'Impost, i Podem s'ha manifestat a favor de la creació d'aquest». De fet, Costa ha recordat que «el tribut va ser un dels elements claus a l'hora de tancar i signar els Acords pel Canvi».

Una altra cosa és, segons Costa, el fet que «hi pugui haver divergències en l'articulat de la Llei»; tenint en compte que tots els grups han presentat esmenes parcials, fins i tot el Grup Socialista.

Per això, Pilar Costa considera que la postura de confrontació de Podem «és un error perquè lo normal és rebutjar les esmenes a la totalitat i negociar esmenes concretes», que és el que s'haurà de fer a partir d'ara, malgrat «perdem l'oportunitat de no escenificar l'acord en la creació de l'impost sense perjudici de discrepàncies en coses concretes».

Facultat de Medicina

Pel que fa a la posada en marxa de la Facultat de Medicina, Pilar Costa ha mostrat el suport del Grup Parlamentari Socialista assegurant que «no podem deixar passar aquest tren».

La socialista ha mostrat el seu «màxim respecte a la independència de la Universitat de les Illes Balears perquè doni les passes que siguin necessàries per tirar endavant aquesta facultat».

Finalment, Costa ha insistit en què «esperam poder-ne seguir parlant», en referència a la discrepància de Podem a la posada en marxa de la facultat, però ha deixat clar que «no quedarà pel Govern que es pugui tirar endavant aquest projecte».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube