Imprimeix
PDF

Unanimitat per instar al Govern a desenvolupar un protocol per pevenir eficaçment el suïcidi a Balears, a proposta socialista

Conxa Obrador i Camps 17-02-16La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat la proposta socialista per desenvolupar un protocol per prevenir eficaçment el suïcidi a Balears.

La diputada socialista Conxa Obrador ha alertat que a Balears el 2013 s'ha repetit la xifra rècord de suïcidis a la nostra comunitat autònoma, amb 104 persones mortes per aquesta causa, molt per damunt de les morts per accident de trànsit, de 45 persones el mateix any segons dades de la DGT. En aquest sentit, Obrador ha explicat que Balears es situa per sobre de la mitjana estatal en nombre de suïcidis, per la qual cosa cal augmentar els recursos que es destinen a la prevenció d'aquest fet.

Per això, la proposta socialista insta al Govern a desenvolupar aquest protocol de prevenció ja que «la majoria d'ells estan precedits per senyals d'alerta que no poden subestimar-se».

A més a més, també s'ha aprovat demanar la creació de l'Observatori del Suïcidi, que ha de tenir l'objectiu de «mantenir, analitzar i divulgar les dades sobre la conducta suïcida de Balears perquè aquestes puguin ser útils per la prevenció i tractament d'aquesta causa a les illes».

Obrador també ha lamentat que a Balears no disposam de cap pla de prevenció, per la qual cosa «demanam impulsar aquest protocol d'actuació i prevenció d'aquestes conductes que sigui útil per al personal del servei de salut, educació, famílies i entitats».

Finalment, el Grup Parlamentari Socialista ha plantejat que el Govern «estableixi mecanismes de coordinació entre les administracions i faci un estudi dels recursos humans de la xarxa pública per valorar si són suficients per dur a terme aquest pla de prevenció».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube