Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensa que amb la Llei d’Igualtat LGTBI i la Llei de Fosses “es farà justícia”

Conxa Obrador i Sílvia Cano 22-02-16El Grup Parlamentari Socialista considera molt positiva la presa en consideració de la Llei d'Igualtat LGTBI i de la Llei de Fosses que tendrà lloc demà al ple del Parlament, perquè amb aquestes dues normatives "es farà justícia".

Així ho ha apuntat la diputada socialista Conxa Obrador, qui ha recordat que la Llei d'Igualtat LGTBI es va registrar al Parlament la passada legislatura però no es va poder debatre per la majoria absoluta del PP. Un tema que necessita de l'actuació de les administracions públiques perquè tal com ha explicat la socialista les dades són alarmants: Balears ocupa el tercer lloc en les comunitats autònomes amb més incidents relacionats amb la identitat o l'orientació sexual.

L'objectiu d'aquesta llei LGTBI és "treballar des de la prevenció per fer que aquestes agressions deixin de produir-se", ha dit Obrador, criticant la gestió que ha fet el PP "afectant al col·lectiu LGTBI amb les seves polítiques d'austeritat i retalls de drets". En aquest sentit, la diputada socialista ha enumerat la legislació contra el tractament gratuït de les persones que requerien un procés de transexualització, la prohibició de la fecundació assistida a dones lesbianes o bisexuals o la pujada de les taxes judicials.

Per part seva, la diputada Sílvia Cano ha assegurat que es tracta d'una "llei ambiciosa que contempla les diferents esferes de la vida social i personal per protegir, assessorar i reparar les discriminacions". Per aconseguir-ho, la normativa contempla la posada en marxa d'una clàusula perquè el dret a no ser discriminat sigui un principi de l'ordenament jurídic balear.

Finalment, Cano ha especificat que es crearà el Consell LGTBI, òrgan de participació, i que els professionals de l'administració pública hauran d'atendre les persones que pateixen discriminacions amb l'objectiu de posar-ho en coneixement de les forces de seguretat.

Llei de Fosses

El Parlament també prendrà en consideració la Llei de Fosses, proposta conjunta amb els partits del pacte "per fer justícia social i reparar les persones que han estat víctimes del feixisme", ha argumentat Cano.

La diputada socialista ha detallat que la llei preveu que ens dotem de la competència "per localitzar víctimes de la Guerra Civil i el franquisme i actuar en el procés d'identificació i exhumacions". A més a més, es crearà una comissió tècnica que posarà en marxa la llei i es farà un cens de víctimes.

Cano ha recordat que als pressuposts de Balears d'enguany ja hi ha una partida dotada amb 30.000 euros per fer la feina de coordinació i actualització del mapa de fosses, i a partir d'aquí, començar amb les exhumacions.

Finalment, la llei contempla que el Govern, a través de la fiscalia, denunciï l'existència d'indicis de crims contra la humanitat. "Amb aquesta normativa ens posicionam del costat dels drets humans, del dret internacional i dels principis de veritat, justícia i reparació".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube