Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebra que amb la Llei LGTBI s'inicia el camí per assolir la igualtat real

Ple PIB Llei LGTIB 23-02-16El Parlament de les Illes Balears ha aprovat la presa en consideració de la Llei d'Igualtat LGTBI, una proposta conjunta dels grups parlamentaris que donen suport al Govern. La diputada socialista Sílvia Cano, ha apuntat que aquesta norma és «imprescindible per poder passar de la igualtat formal a la igualtat real».

En aquest sentit, Cano ha explicat que la llei vol «articular la resposta institucional adequada per garantir la igualtat de condicions de gais, lesbianes, transexuals i intersexuals en el seu dia a dia, en tots els àmbits».

Una norma que esdevé necessària després de les nombroses agressions que es produeixen per «LGTBIfòbia». Per evitar-les, la diputada socialista ha argumentat que la llei preveu la creació d'un òrgan permanent i consultiu que serà el Consell LGTBI i la creació d'un servei professional d'atenció integral per atendre les persones que pateixin discriminació o violència per orientació sexual.

La normativa, que inicia ara la tramitació parlamentària per a la seva aprovació definitiva, també contempla que els professionals que actuen en àmbits sensibles tenguin el deure d'intervenció davant una situació de risc de discriminació o violència.

Finalment, Cano ha conclòs que la Llei LGTBI vol «protegir, assessorar i reparar les discriminacions, fent un èmfasi especial en l'educació, per prevenir la LTGBIfòbia». Tot això en una intervenció en la qual ha recordat a l'activista socialista i gran defensor dels drets del col·lectiu LGTBI, Pedro Zerolo, que ens va deixar fa pocs mesos.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube