Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE es mostra partidari de regular els lloguers turístics “des del diàleg amb el sector, ajuntaments i Consells Insulars”

Vicenç Thomàs i Andreu Alcover 29-02-16El Grup Parlamentari Socialista ha expressat el seu criteri favorable a la necessitat de regular els lloguers turístics, tot i que segons ha expressat el diputat Vicenç Thomàs, s'ha de fer "des del diàleg i el consens amb el sector, els ajuntaments i els Consells Insulars", una qüestió que sempre s'ha defensat des del PSIB-PSOE.

En aquest sentit, Thomàs ha explicat que "ens crida l'atenció que el PP demani una regulació al respecte després de quatre anys de majories absolutes sense fer res al respecte", per la qual cosa els ha donat "la benvinguda al debat sobre la necessitat de regular els lloguers turístics a Balears".

Precisament, va ser el PP de Rajoy el que va modificar la Llei d'Arrendaments Urbans que deixava fora de la regulació els lloguers turístics, i a Balears, "va ser l'exconseller Delgado qui va fer una llei turística que també deixava fora apartaments i pisos sense oportunitat d'esdevenir una oferta turística legal a aquest nivell", ha criticat Thomàs. És per aquests dos fets que segons el socialista, "ells mateixos fan una esmena a la totalitat a la legislació que va fer Carlos Delgado".

Els socialistes votaran en contra dels punts 2 i 3 de la proposta del PP i a favor del punt 1. A més a més, Thomàs ha afegit que "la nova regulació que sorgeixi del diàleg amb sector i institucions ha de donar seguretat jurídica als propietaris, sobretot perquè pugui tenir un caire impositiu".

Finalment, el diputat socialista ha conclòs que "el lloguer vocacional és un producte turístic que ha de ser regulat amb seguretat jurídica perquè és un element que també crea riquesa a les Illes Balears".

Règim Especial de les Illes Balears

Per part seva, el diputat socialista Andreu Alcover ha anunciat el vot favorable dels socialistes a la proposta que demana un nou REB per Balears. Així i tot, el socialista ha presentat una esmena que pretén matisar el redactat del punt dos per tal que el Parlament insti al Govern a valorar la inclusió de diversos punts en matèria de transport en lloc de reclamar-los.

Aquesta esmena esdevé per la necessitat que el Règim Especial tengui un ampli consens entre institucions, entitats i societat perquè "haurà de ser un punt d'inflexió en el finançament d'aquesta comunitat autònoma".

A més del transport, Alcover ha insistit en què el nou REB haurà de regular "beneficis fiscals per les nostres empreses que pal·liïn els costos de la insularitat i un fons d'insularitat previst a l'Estatut d'Autonomia que aporti més finançament del ja pactat amb la resta d'institucions al Consell de Política Fiscal i Financera".

Finalment, el diputat socialista ha instat a la conselleria d'Hisenda a aconseguir "el màxim consens possible per demanar un REB que sigui definitiu i que millori d'una vegada la situació d'inferioritat que pateixen les nostres empreses i administracions respecte les de l'Estat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube