Imprimeix
PDF

Suport unànime a la proposta socialista per incloure en el descompte de resident del 50% el transport de vehicles privats per via marítima

Damià Borràs i Pilar Costa 03-03-16La Comissió de Turisme del Parlament de les Illes Balears ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups polítics, una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per tal que el Ministeri de Foment inclogui en el descompte de resident del 50% el transport de vehicles privats per via marítima.

En aquest sentit, el diputat socialista Damià Borràs ha defensat que davant la realitat que el transport marítim permet viatjar amb el vehicle privat juntament amb els seus usuaris, és un deure de les administracions «garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes de les Illes permetent l'ús d'eines i instruments necessàries per poder fer efectiva l'activitat que és motiu del viatge, com podria ser el cotxe».

Per això, la proposta socialista demana que en el descompte de resident s'inclogui el transport del cotxe per via marítima. Un fet que el diputat socialista ha justificat assegurant que «allò que es pretén aconseguir amb el descompte de resident és donar resposta a un dret dels ciutadans i ciutadanes de Balears per tal d'equiparar-los, en la mesura que sigui possible, amb els residents peninsulars».

A més a més, la iniciativa del Grup Parlamentari Socialista insta al Govern de l'Estat a assumir el 25% del descompte de resident que fins ara paga el Govern de les Illes Balears en el transport marítim. Borràs ha remarcat que és un cost assumible que ha d'anar a càrrec dels Pressuposts Generals de l'Estat «i que és viable perquè només cal un ordre ministerial per fer un canvi de partida als PGE».

Finalment, la iniciativa socialista insta al Ministeri de Foment a estudiar amb el Govern de les Illes Balears, Consells Insulars i entitats socials i econòmiques la idoneïtat de l'actual sistema de descompte de resident i les possibles alternatives al mateix «per afavorir el dret a la connectivitat dels ciutadans i ciutadanes de les illes i l'igualtat d'oportunitats», ha conclòs Borràs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube