Imprimeix
PDF

Unanimitat per iniciar la tramitació de la proposta del pacte per modificar el REB i establir una tarifa plana de 30 euros per als vols entre illes

Damià Borràs pleEl ple del Parlament ha aprovat per unanimitat la presa en consideració de la Proposició de Llei per modificar el Règim Especial de Balears i incloure una tarifa plana de 30 euros per als vols entre illes.

El diputat socialista Damià Borràs ha defensat aquesta proposta signada pel PSIB-PSOE, MÉS i Podem, i per la qual es reclama «una connectivitat suficient de freqüències i tarifes que es calculin sobre els valors d'equitat i prosperitat».

El diputat socialista ha insistit en la necessitat d'establir aquesta tarifa màxima universal perquè «les connexions que tenim ara són faves contades amb bitllets caríssims», mentre que el que fa el descompte de resident «és apedaçar el problema, tot i que sempre serà millor que no res».

De fet, aquest descompte de resident també inclou desigualtats com el transport marítim, pel qual el Govern central només abona el 25% del descompte, mentre que l'altre 25% l'ha d'assumir el Govern de les Illes Balears. «El fet d'anar a una altra illa per mar en lloc de fer-ho volant ens lleva la meitat del dret a la compensació, mentre que això costa 8 milions d'euros anuals a les arques de la nostra comunitat per arribar al 50%», a la qual cosa ha afegit que «ens compensam la insularitat nosaltres mateixos».

Per això, Borràs considera que s'ha de garantir aquesta tarifa plana pels vols entre illes a 30 euros «pel benestar, la prosperitat, l'equitat, el coneixement i la cohesió social de les Illes Balears».

Finalment, el diputat del Grup Parlamentari Socialista ha apuntat que «sempre comparam la manca de connectivitat amb l'excessiva inversió en l'AVE, però si aquest transport no existís, tendriem el mateix dret a una connectivitat digna».

A partir d'aral aquesta modificació del REB inicia la seva tramitació parlamentària amb el vot a favor de tots els grups polítics.

Maternitat

Pel que fa a la derogació de la Llei de Protecció de la Maternitat del PP, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat que és «absolutament innecessària perquè amaga una sèrie de mesures perquè no hi hagi una lliure decisió per part de les dones que vulguin interrompre el seu embaràs dins dels supòsits legals.

A més a més, Costa ha defensat que estableix una sèrie de camins paral.lels de suport que ja existeixen a dia d'avui al sector sanitari i els serveis socials, per la qual cosa «sempre hem dit que aquesta llei neixia morta per innecessària i per això defensam la seva derogació».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube