Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE atribueix a la mala gestió econòmica del PP de Bauzá la desviació del límit de dèficit del 2015

Pilar Costa 25-11-15El Grup Parlamentari Socialista celebra la bona disposició de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, que ha tornat a acceptar la petició de compareixença al Parlament i assistirà a retre comptes de l'execució pressupostària de 2015 i l'objectiu del dèficit per enguany. Així ho ha defensat la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, qui ha recordat que el dèficit del 2015 es va tancar a l'1,5%, "que era la previsió que ja feia el Govern". En aquest sentit, Costa ha atribuït aquesta desviació del límit imposat per l'Estat a la mala gestió econòmica del PP de Bauzá, qui "no va fer la bona gestió que va predicar, tenint en compte que any rere any pressupostava ingressos que no van existir mai".

En concret, Costa es refereix als 80 milions d'euros en carreteres que no s'havien pactat amb l'Estat, i desfasaments com els costos per indemnitzacions de sentències judicials desfavorables per les expropiacions de carreteres que puja fins els 12 milions d'euros, o acomiadaments irregulars de personal que suposen indemnitzacions per un import de deu milions d'euros, tot de l'etapa del PP.

Amb tot això, Pilar Costa ha criticat durament que "el pressupost de l'any passat ja tenia un forat de més de 320 milions d'euros en factures extrapressupostàries com a part de l'herència de Bauzá", per la qual cosa crida l'atenció que sigui el mateix PP qui ara demani explicacions.

Pel que fa a les negociacions sobre les esmenes de l'Impost Turístic, Costa ha destacat que durant la ponència s'han constatat avanços incorporant esmenes no només de Podem, sinó també del PP i el Pi. Finalment, també ha avançat que "s'accepta que les inversions de la recaptació de l'impost siguin essencialment mediambientals, tot i que no de forma exclusiva, i seguirem dialogant per arribar a un acord als punts que encara estan sobre la taula com la territorialització o la finalitat del tribut.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube