Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà mesures per corregir les desigualats que afecten a les dones en el seu dia a dia

Pilar Costa i Sílvia Cano 14-03-16El Grup Parlamentari Socialista ha anunciat que presentarà una Proposició No de Llei amb mesures per corregir les desigualtats que pateixen les dones en el seu dia a dia a més de la violència masclista, com pot ser la bretxa salarial entre homes i dones.

La portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, ha condemnat una vegada més l'assassinat per violència masclista de la jove de Son Servera, pel qual ha considerat necessari que «la commoció esdevengui una reacció amb mesures contundents per posar frè a aquesta xacra social».

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la diputada socialista Sílvia Cano, qui ha argumentat que les dones conviuen amb altres discriminacions a més de la violència masclista, com pot ser la desigualtat salarial. «Segons l'Institut Nacional d'Estadística, les dones cobren de mitjana un 24% menys que els homes, amb la qual cosa haurien de treballar 79 dies més a l'any per cobrar el mateix que ells».

Per combatre aquestes desigualtats, Cano ha explicat que la proposta socialista contempla demanar coses com l'aprovació del segon Pla d'Igualtat de les Illes Balears, una auditoria salarial en la funció pública, fomentar les clàusules socials dins la contractació pública amb criteris d'igualtat de gènere, impulsar la construcció d'escoletes públiques de 0-3 anys per afavorir la conciliació de les mares treballadores i impulsar la llei de dependència i la creació de residències públiques, entre d'altres.

D'altra banda, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha anunciat el vot favorable a la proposta de MÉS referent al finançament il·legal de la campanya electoral de 2007 del PP. «Després de sentències condemnatòries i de confessions de dirigents del PP, donarem suport a aquesta iniciativa perquè si s'arriba al fons d'aquesta qüestió no només es tornin tots els doblers per casos de corrupció sinó que també es torni la subvenció electoral que va rebre el PP aquell any i que va ser de més d'1 milió d'euros».

A més a més, Costa ha apuntat que «crida l'atenció que després d'aquests fets la direcció del PP encara no aprovés de forma regular els comptes del seu partit anualment», a la qual cosa ha afegit que «benvingut sigui si ho fan a partir d'ara».

Finalment, Costa ha mostrat la satisfacció del Grup Parlamentari Socialista per com han anat les negociacions sobre l'Impost Turístic, «que previsiblement es podrà aprovar el proper dimarts i es podrà començar a aplicar aquesta temporada».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube