Imprimeix
PDF

Thomàs: «L'assumible inversió per als estudis de grau de medicina és compatible amb altres necessitats de les illes»

ple pib 22 marc 2016El diputat socialista ha criticat l'oposició de Podem de les Illes Balears a la implantació dels estudis de medicina quan sí donen suport a la mateixa iniciativa a Navarra, ja que «el que és bo per Navarra, també ho és per les illes». Aquesta inversió en coneixement és «productiva i rentable» pel retorn de 3,7 euros per cada euro invertit.

El diputat socialista Vicenç Thomàs ha intervingut avui en la moció del Grup Podem sobre la implantació dels estudis de grau de medicina defensant l'aposta i el compromís dels socialistes a favor d'aquesta iniciativa que suposa una «assumible inversió» totalment «compatible amb altres necessitats i projectes que s'estan duent a terme a les illes», ja que ha assegurat que es pot fer realitat «sense detreure recursos de cap necessitat en les que ja s'està treballant com la reducció de les llistes d'espera».

Com argument contra la moció de Podem, que finalment ha estat rebutjada pel Parlament, Thomàs ha exposat la «falta de professionals sanitaris a les illes i la necessitat d'apostar de veritat per la innovació» en una «oportunitat històrica per facilitar l'accés dels nostres joves als estudis de medicina», ja que és simptomàtic que a les illes només hi ha 2,8 estudiants de medicina per cada 100.000 habitants, mentre que la mitjana estatal és de 11 estudiants.

El socialista ha recordat que «ja hi ha 6 milions d'euros invertits en les instal·lacions» i només faria falta una inversió inicial de 600.000 euros per al primer curs, el que és una «inversió molt assumible que, a més, té un retorn econòmic i social», ja que «per cada euro invertit, hi ha un retorn de 3,7 euros a la societat balear».

Thomàs també ha criticat la postura de Podem en contra de la implantació del estudis de medicina a les illes, mentre sí donen suport a la mateixa iniciativa a la comunitat navarresa i ha defensat que «el que és bo per Navarra, també ho és per les illes».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube