Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE destaca la bona gestió econòmica del Govern perquè «amb menys recursos ha fet més, retornant drets que s'havien eliminat»

Pilar Costa i Bel Oliver 30-03-16El Grup Parlamentari Socialista ha defensat la gestió econòmica del Govern de les Illes Balears, perquè «ha retornat drets que s'havien eliminat i amb menys recursos ha aconseguit fer més».

Així ho ha manifestat la portaveu socialista Pilar Costa, qui ha volgut deixar clar que «si s'ha superat el límit de dèficit és perquè la gestió econòmica del PP de Bauzá no va ser exemplar». En aquest sentit, Costa ha argumentat que el juny de 2015 ja s'havia superat el límit de dèficit del 0,7%, mentre que l'1,5% final esdevé «pel forat de 320 milions d'euros per factures extrapressupostàries i ingressos irreals que va pressupostar Bauzá».

A més a més, la portaveu parlamentària socialista ha reconegut que el gran problema de les Illes Balears és la manca de finançament, per la qual cosa «hem d'aconseguir una millora, ja que el PP va renunicar a modificar el sistema de finançament la legislatura passada».

Pel que fa al límit de dèficit per enguany, situat en el 0,3%, Costa ha demanat flexibilitzar-lo «perquè és inassumible per a totes les comunitats autònomes». Així i tot, per aconseguir aquest punt cal que es conformi un nou govern a Espanya. Sobre això també s'ha pronunciat Costa, afegint que «aquest govern està més a prop i cada dia que passa les distintes formacions polítiques veuen més clar que tothom ha de cedir en alguna cosa per arribar a un bon acord el més ampli possible».

Català com a requisit

El ple del Parlament també aprovarà de forma definitiva la modificació de la Llei de Funció Pública per tal que el català torni a ser un requisit per accedir a l'administració. La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver, ha celebrat que «tornam a la normalitat perduda per les obsessions ideològiques del PP, que encara no ha superat», i ha afegit que «amb aquesta normativa tornam a protegir des de les administracions públiques la llengua pròpia».

Per la diputada socialista, «el PP té una nova oportunitat de deixar enrere l'etapa de confrontació ideològica impulsada per Bauzá i votar a favor de la majoria social que reclama l'impuls i la protecció de la llengua pròpia».

Finalment, Oliver ha recordat com la setmana passada «vàrem veure al Parlament com dos dels màxims dirigents del PP es desmarcàven de Bauzá amb algunes crítiques», per la qual cosa «ara tenen l'oportunitat de desmarcar-se amb fets i no paraules votant a favor d'un consens lingüístic que ja existia l'any 86».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube