Imprimeix
PDF

El Grup Socialista reclama la flexibilització del límit de dèficit per «poder seguir recuperant drets a la ciutadania»

Pilar Costa 16-02-16Pilar Costa ha criticat el «cinisme» del PP que «només va complir amb el límit de dèficit quan Montoro el va flexibilitzar» i ho ha fet a costa de «dràstiques retallades que han deixat a la cuneta a la ciutadania de Balears». La socialista ha reconegut que «el bessó de la qüestió és aconseguir un millor finançament per les Illes Balears» pel que ha tornat a demanar un «front comú» per exigir-ho a Madrid.

Durant la compareixença de la presidenta Armengol al ple del Parlament de les Illes Balears per explicar el límit de dèficit assolit al 2015, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha tornat a reclamar la flexibilització d'aquest límit per tal de «poder seguir recuperant drets a la ciutadania».

El tancament del dèficit al 2015 ha estat de l'1,5%, just la previsió feta pel Govern a principi de legislatura tenint en compte que el Govern Bauzà ja havia sobrepassat el límit del 0,7% imposat pel Govern de Mariano Rajoy.

Costa ha repassat els grans esforços que ha fet el Govern del Canvi en el 2015 per contenir el dèficit al mateix temps que es recuperen drets i serveis i s'acaben amb les retallades. Uns esforços que es veuen amb les «millors xifres de contenció del dèficit dels darrers anys» enregistrades al darrer semestre de l'any passat.

La portaveu socialista ha destacat la «bona gestió» del Govern del Canvi contenint el dèficit, reduint el deute i retornant drets i serveis a la ciutadania que havien estat furtats durant l'etapa del PP, prioritzant «el rescat a la ciutadania, la reivindicació de la millora del sistema de finançament i amb una posició contundent davant Espanya per aconseguir la flexibilització del dèficit, per recuperar les inversions estatutàries i per tenir un nou REB».

Pilar Costa ha criticat el «cinisme» demostrat avui per la portaveu del PP exigint el compliment del límit de dèficit «quan ja el van consumir abans de deixar el Govern al juny i quan només el van complir quan el Ministre Montoro el va flexibilitzar», a més de senyalar que ho va fer a costa de «dràstiques retallades que han deixat a la cuneta a la ciutadania de Balears».

Els socialistes han reconegut que «el bessó de la qüestió per acabar amb aquesta situació que vivim a les illes és aconseguir un millor sistema de finançament autonòmic» pel que ha tornat a reclamar un «front comú» per exigir a Madrid el que ens correspon per poder invertir a les illes els recursos que necessitam per mantenir els drets i serveis públics de la nostra comunitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube