Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera un retorn a la normalitat la modificació que permet que el català torni a ser un requisit per accedir a l'administració pública

Català funció públicaEl ple del Parlament ha aprovat la modificació de la Llei de Funció Pública.

Un fet que ha celebrat la diputada socialista Maria José Camps, perquè «avui és un dia per recordar perquè aprovam una llei per tornar la dignitat al poble que li va ser robada la passada legislatura».

La socialista s'ha referit a l'ús que va fer l'expresident Bauzá de la llengua catalana criticant que «es va aprofitar l'excusa de la millora de l'administració per modificar quatre lleis i rompre de forma unilateral el consens que hi havia entorn el nostre model lingüístic, assolit fa 30 anys». En aquest sentit, Camps ha considerat que «malgrat no hi havia conflicte, el PP va usar el català per convertir-lo en una eina de divisió social, actitud que contravenia al posicionament que tenia el mateix PP des de 1986».

Per això, els socialistes consideren una molt bona notícia la modificació de la Llei de Funció Pública i que des d'avui el català torni a ser un requisit per accedir a una plaça de funcionari. De fet, això no hauria passat, tal com ha dit Camps, «si Bauzá s'hagués dedicat a vetllar pels interessos i els problemes de la ciutadania en lloc de vulnerar els seus drets».

A més a més, la diputada socialista ha remarcat que els poders públics «tenim l'obligació de normalitzar i protegir la llengua pròpia», i ha lamentat que «mentre es faci servir la llengua pròpia com a element de confrontació la cooficialitat de la llengua catalana serà fictícia».

Finalment, Maria José Camps ha fet èmfasi en què amb aquesta mesura es compleix un altre dels Acords Pel Canvi i que ja a l'any 2012, Francina Armengol anunciava que si era presidenta el català tornaria a ser un requisit i no un mèrit per accedir a l'administració.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube