Imprimeix
PDF

Damià Borràs demana a Foment que l'aeròdrom de Son Bonet recuperi el nombre de treballadors d'emergències retallats fa tres anys

Damià Borras C Turisme 07-04-16La Comissió de Turisme del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista que insta a Foment a consensuar amb el Govern l'horari de funcionament de l'aeròdrom de Son Bonet d'acord amb les necessitats operatives, i adaptar-lo al compliment de funcions complementàries respecte a l'aeroport de Palma.

Així ho ha explicat el diputat socialista Damià Borràs, qui ha recordat que el 2012 l'Estat va decidir reduïr l'horari d'aquesta infraestructura tot i l'oposició del Govern i del Parlament de Balears. En aquest sentit, Borràs ha explicat que ara AENA vol recuperar l'horari «però sense incrementar les plantilles de bombers i emergències que havien estat retallades amb l'excusa de la crisi», per la qual cosa demana que aquests treballadors també es recuperin.

Per l'ubicació de l'aeròdrom, Borràs també ha instat al Govern de l'Estat a que «prengui les mesures oportunes per què les millores horàries que demanam siguin compatibles amb el benestar dels veïns de la zona aeroportuària i també amb el medi ambient».

A més a més, i tenint en compte que Son Bonet té un cert interès per AENA, Borràs ha sol·licitat «que les taxes s'equiparin a les d'altres aeròdroms amb les mateixes caracterìstiques, perquè amb els Pressuposts Generals de l'Estat aquestes són un 40% més elevades els mesos de juliol i agost».

Finalment, Borràs ha reiterat la sol·licitud al Govern d'Espanya per tal que faci la transferència de la titularitat i gestió de Son Bonet al Govern de les Illes Balears. Pel diputat socialista és necessari que «Consell de Mallorca, els Ajuntaments de Palma, Marratxí i entitats i societat civil del municipi pugin decidir quina és la millor utilitat per aquest aeroport, que fa una funció formativa molt important, que dóna llocs de feina i que també s'ha de projectar cap el futur pensant amb els veïnats».

La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups de la cambra menys del PP, que ha votat en contra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube