Imprimeix
PDF

El Grup Socialista impulsa l'adopció d'un protocol d'actuació davant la mutilació genital femenina

mutilacio genital femenina pnl com AASSiDDHH abril 2016Conxa Obrador ha agraït la feina que fan entitats com «Metges del Món» que treballen per canviar la situació en què es troben dones i menors en risc.

Durant la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans, s'ha aprovat per unanimitat la Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista per tal d'establir un protocol d'actuació davant la mutilació genital femenina.

Tal i com ha explicat la diputada socialista Conxa Obrador, aquest greu problema per a la salut de moltes dones i nines també es viu a Mallorca on, segons Metges del Món, hi ha dones mutilades i existeixen 369 nines menors de 14 anys en situació de risc de patir la pràctica de la mutilació genital femenina.

La socialista ha denunciat aquesta pràctica que «vulnera els Drets Humans i s'exerceix com a violència de gènere», pel que ha instat al Govern de les Illes Balears a impulsar un Protocol Autonòmic d'actuació per a la prevenció de la mutilació genital femenina i pel suport a les dones que l'han patida, tot fet de manera consensuada amb els sectors implicats.

Obrador ha aprofitat per agrair la tasca que desenvolupen entitats com Metges del Món que treballen per acabar amb aquesta «situació d'abús contra dones i nines que, a més de riscs per a la salut d'aquestes menors, perpetua la violència de gènere».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube