Imprimeix
PDF

Els PSIB-PSOE a favor dels estudis de medicina per «impulsar innovació, millorar qualitat assistencial i garantir l'equitat»

com cultura abril 2016 comp huguet uibVicenç Thomàs ha defensat la «inversió assumible i necessària» d'implantar els estudis de grau ara que «tenim les infraestructures bàsiques, tenim el major grau de consens i tota la societat darrere aquest projecte».

El rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, ha comparegut a la comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament de les Illes Balears per explicar els detalls de la creació de la facultat de medicina. En la mateixa comissió, el diputat socialista Vicenç Thomàs ha defensat, un cop més, la postura dels socialistes a favor de la implantació dels estudis de grau de medicina a les illes per tal «d'impulsar la innovació i la investigació, millorar la qualitat assistencial dels hospitals de Balears i garantir l'equitat i la igualtat d'accés dels nostres joves a aquests estudis».

El diputat socialista ha recordat que ell va ser un dels joves que començaren els estudis de medicina al mes d'octubre de 1975 a la UIB, una experiència que només va durar dos anys, pel que després va haver de partir de les illes, «com fan ara molts de joves de les nostres illes, pel que la implantació d'aquests estudis garantirà també l'accés a molts joves que, per raons econòmiques, no s'ho poden permetre ara».

Thomàs ha qualificat com a «inversió assumible i necessària» aquesta implantació que hauria de ser ara just quan «tenim les infraestructures bàsiques, tenim el major grau de consens i tota la societat darrere aquest projecte».

El socialista ha reivindicat també que els estudis de grau de medicina «milloraran la qualitat assistencial dels nostres centres sanitaris», com ho demostren les experiències a altres comunitats, a més de ser una «inversió totalment compatible amb els projectes de rescat a la ciutadania que ja està duent a terme el Govern de les Illes Balears».

Thomàs ha recordat l'amenaça del projecte de facultat privada de medicina a les illes que és «incompatible» amb una facultat pública, pel que «volem que sigui realitat la pública».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube