Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensa mesures per impulsar el cooperativisme i l'economia social

Conxa Obrador 14-04-16La Comissió d'Assumptes Socials del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista amb mesures concretes per impulsar l'economia social a la nostra comunitat autònoma.

La diputada socialista Conxa Obrador ha defensat que en un moment on creixen les desigualtats laborals i socials, «s'ha de considerar que l'economia social és un instrument molt útil per sortir de la crisi». En aquest sentit, la socialista ha defensat aquest tipus d'empreses perquè «la riquesa que generen es distribueix entre tots els treballadors membres, que tenen dret a vot, perquè són empreses democràtiques i que tenen per objectiu treure la gent de la pobresa».

A més a més, Obrador ha explicat que les empreses que es dediquen a l'economia social «impulsen un altre tipus de model econòmic, que no destrueix ocupació sinó que en crea». Les dades així ho confirmen, ja que l'any 2010 hi havia 214 cooperatives, mentre que el 2015 ja eren 260, 46 més. «Tot això en temps de crisi, creant contractes indefinits i salaris dignes, al contrari del comportament que ha tengut el mercat tradicional».

Per tot això, la proposta socialista demana al Govern que reestableixi la xarxa d'economia social mitjançant la Mesa de Diàleg Social, prevista a l'Estatut d'Autonomia, «molt necessària per mantenir el contacte amb les empreses socials i que no s'ha posat en marxa durant els quatre anys de la passada legislatura».

A més a més, la iniciativa també demana, entre d'altres, mesures de suport a l'economia social des del diàleg amb les empreses i entitats que la representen.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube