Imprimeix
PDF

Bel Oliver: «La Llei és igual per a tots, també per l'Estat, que no envia el Fons de Liquiditat Autonòmica ni compleix l'Estatut»

Bel Oliver i Sílvia Cano 18-04-16El Grup Parlamentari Socialista ha defensat el ritme de compliment dels Acords Pel Canvi, assegurant que «el govern funciona seguint el full de ruta marcat, en el qual les persones van primer».

Prova d'això és que, tal com ha assegurat la portaveu adjunta, Bel Oliver, «en menys d'un any s'ha tornat la targeta sanitària a tothom, s'han obert els centres de salut els horabaixes, s'ha augmentat el nombre de professors a les escoles, hem destinat ajudes a pal·liar la pobresa energètica i hem aprovat la Renda Social Garantida».

Un bon nombre de compromisos que segueixen avançant, ja que el Consell de Govern ha aprovat destinar 1,5 milions d'euros a les beques menjador pel proper curs que les famílies sabran si en són beneficiàries abans que comencin les classes i a més, també avui hem sabut que el Govern ha reduït les llistes d'espera, mostrant un canvi de tendència.

Malgrat això, Oliver ha denunciat que el full de ruta d'invertir en les persones i els seus drets s'està complint però «no ens ho estan posant gens fàcil»; ja que «Montoro vol que les comunitats autònomes facin el que ell no ha fet i ens carrega l'objectiu de dèficit perquè ha de respondre davant Brussel·les».

Per això, la portaveu socialista ha reiterat que «no farem més retallades, que és el que vol el ministre Montoro, ni estarem sotmesos a la seva tirania perquè demana ajustaments inadmissibles per a una comunitat que està mal finançada».

De fet, i en resposta a la portaveu del Grup Popular, Oliver ha insistit en què «la Llei és igual per a tots, també per a l'Estat, que no paga el Fons de Liquiditat Autonòmica del primer trimestre tot i estar obligat a fer-ho, ni compleix les obligacions que marca l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears».

Finalment, Oliver ha exigit al Govern d'Espanya que ens faci arribar el pagament del primer trimestre del FLA i que flexibilitzi el límit de dèficit, a més d'enviar «tot el suport i coratge a Pedro Sánchez i els negociadors del PSOE perquè fins el darrer minut intentin acordar un govern de canvi que no sigui hostil i que entengui la realitat de la nostra comunitat autònoma».

Llei de Benestar Animal i Derogació de la Llei de Protecció de la Maternitat del PP

Pel que fa a les iniciatives que es debatran al ple de demà, la diputada socialista Sílvia Cano ha explicat que la modificació de la Llei de Benestar Animal del 92 correspon «a la voluntat de major protecció pels animals recollida als Acords pel Canvi».

En aquest sentit, Cano ha apostat per «acabar amb els patiments inútils, injustificables i cruels que maltracten els animals amb finalitats lúdiques, la qual cosa ens farà millors com a societat».

La modificació de la Llei de Benestar Animal vol «recollir tota la demanda social i sensibilitat de major protecció cap als animals, recolzada per més de 130.000 signatures contra la tauromàquia i pel suport d'ajuntaments i altres institucions». En concret, aquesta nova norma vol eliminar les excepcions que contemplava la llei del 92 pel que fa a les corregudes de bous, espectacles taurins, tir al colomí i la guàtlera i els circs amb animals salvatges.

D'altra banda el ple del Parlament també preveu derogar la Llei de Protecció de la Maternitat del PP de Bauzá. La diputada socialista ha criticat que és una llei «carregada de neoconservadurisme, que no reconeix el dret a una maternitat lliure i decidida, que pretén tutelar a les dones i que encobreix una voluntat de crear un circuit paral·lel per subvencionar entitats ultraconservadores».

Per això, es vol derogar una llei «inútil perquè no ofereix ni un sol recurs més per les dones més enllà de les mesures que preveu la Llei de Salut Sexual i Reproductiva de l'Estat».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube