Imprimeix
PDF

El Pacte demanarà al Govern d'Espanya que retorni el dret a l'assistència sanitària universal i gratuïta, quatre anys després

Vicenç Thomàs i pacte 20-04-16El PSIB-PSOE, Podem Illes Balears, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han registrat una Proposició No de Llei per instar al Govern Central a restablir el dret a l'assistència sanitària universal i gratuïta i derogar el Reial Decret Llei 16/2012.

La presentació d'aquesta proposta es fa precisament quan fa quatre anys de l'aprovació d'aquesta normativa per part del PP, que ho va fer en solitari i amb el rebuig més absolut per part de tots els partits polítics, sindicats, organitzacions professionals sanitàries i ONGs que fan feina en aquest àmbit.

Els partits que donen suport al Govern han recordat com el PP va eliminar el dret a l'assistència sanitària amb caràcter universal, lligant el dret a la salut amb el dret a la feina, la qual cosa suposa una discriminació pels col·lectius més vulnerables. A més a més, el Decret Llei també va modificar la cartera de serveis, introduïnt 5 copagaments nous, un d'ells en vigor a dia d'avui, que suposa que per primera vegada els pensionistes paguen una part del medicament que consumeixen, amb la qual cosa 1 de cada 5 pensionistes ja no retira tots els medicaments per motius econòmics.

Aquesta proposta també es presenta un dia abans del tercer aniversari de la mort d'Alpha Pam, que tal com han recordat les quatre formacions progressistes, és una de les conseqüències del Decret Llei del PP, ja que no tenia targeta sanitària i no va poder rebre l'assistència necessària per curar la malaltia que patia.

Davant aquesta manca de sensibilitat del PP per prioritzar el dèficit econòmic abans que el sanitari, les forces del Pacte presenten aquesta PNL recordant que el Govern del Canvi ja ha complit un dels Acords pel Canvi més important, pel qual els immigrants en situació irregular de la nostra comunitat autònoma ja reben una atenció sanitària normalitzada.

Finalment, les quatre formacions polítiques han insistit en què també l'Estatut d'Autonomia del 2007 diu que s'ha de garantir la protecció de la salut a través d'un sistema sanitaru públic de caràcter universal, i s'han compromès a seguir fent feina perquè el Reial Decret Llei 6/2012 tengui el mínim efecte sobre els ciutadans de les Illes Balears mentre no sigui derogat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube