Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa impulsar i protegir marques pròpies de productes agropecuaris

Enric Casanova Com Economia 28-04-16La Comissió d'Economia del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per instar el Govern a impulsar i protegir marques i denominacions pròpies de productes agropecuaris.

Així ho ha defensat el diputat socialista Enric Casanova, qui ha apostat per avançar cap a «una economia basada en la sostenibilitat, no només de la indústria turística sinó també del nostre sistema productiu». En aquest sentit, Casanova ha apuntat que necessitam canviar el nostre model productiu «de la quantitat a la qualitat i la sostenibilitat», ja que la nostra economia està basada en un turisme massificat que es dedica al consum excessiu de recursos i a la destrucció del territori.

Per canviar aquest model productiu, el PSIB-PSOE aposta pel sector agropecuari per «crear un producte de qualitat, diferenciat i que crei marca basant-se en els aspectes tradicionals com el paisatge o el lloc on es fa», de tal manera que «aquesta marca s'integri dins el circuit turístic per augmentar les vendes del sector agroramader i diversificar l'oferta».

Perquè això pugui ser possible però, «els agricultors i ramaders han de tenir possibilitats de mantenir el paisatge i l'entorn augmentant els seus ingressos i les seves oportunitats de mercat i de transferir el seu producte a la indústria turística».

Per tot això, la proposta socialista té l'objectiu de «desenvolupar la major producció possible de productes de qualitat i agroramaders de caràcter únic, certificats a través de denominacions d'orígen, zones geogràfiques protegides o fins i tot especialitats tradicionals», ha explicar Casanova.

En concret, la Proposició No de Llei planteja desenvolupar la marca i denominacions pròpies que facilitin la creació de productes específics, la creació d'un punt d'atenció específica per crear marques pròpies agràries, i la creació d'ajudes específiques i programes de col·laboració per part dels consells insulars que facilitin el desenvolupament d'aquest tipus de marques.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube