Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta dues iniciatives perquè el Govern d'Espanya restitueixi la sanitat universal i acabi amb l'amenaça de les prospeccions petrolieres

andreu alcover junta portaveus 4 maig 2016Els socialistes consideren «fonamental» el canvi de govern a l'Estat per un que «sigui sensible a les necessitat de les illes», aspecte que només pot garantir el socialista Pedro Sànchez.

La Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears ha fixat l'ordre del dia del proper ple de la institució en el que el Grup Parlamentari Socialista presenta dues iniciatives instant al Govern d'Espanya a que restitueixi el dret a l'assistència sanitària universal i a que acabi amb l'amenaça de les prospeccions petrolieres declarant el Mediterrani com a zona d'especial protecció.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha explicat que, amb motiu del «malaurat aniversari del Real Decret 16/2012» que fa quatre anys va acabar amb la universalitat del sistema nacional de salut, els socialistes, «ara que ja hem recuperat la sanitat universal a Balears, consideram imprescindible que el Govern central torni enrere i derogui aquest real decret que ha tengut conseqüències desastroses a les nostres illes que encara recordam», fent referència al cas d'Alpha Pam.

A més, al proper ple també es debatrà una Proposició No de Llei per tal de declarar el Mediterrani com a zona d'especial protecció per tal de «tallar d'arrel la nova amenaça de prospeccions petrolieres al mar balear».

Alcover ha destacat que es tracten d'iniciatives que «responen a les preocupacions de la ciutadania» i que «traslladarem al Govern central tot i que es trobi en funcions, perquè són dues reclamacions que defensam governi qui governi després del 26 de juny».

En aquest sentit, els socialistes consideren «fonamental» que es produeixi un canvi de govern a l'Estat a fi de fer realitat un executiu que «sigui sensible a les necessitat de les illes», aspecte que només pot garantir el socialista Pedro Sànchez.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube