Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana garantir que cap malalt d'Hepatitis C es quedi sense tractament per motius econòmics

Thomàs ComSalut 14-10-15La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei per assegurar que cap persona malalta d'Hepatitis C es quedi sense la medicació adequada per motius econòmics, ja que «l'absència de tractaments per aquesta infecció té conseqüències molt negatives per a les persones».

Així ho ha expressat el diputat del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, qui ha recordat que des del 2015 s'ha implantat un nou tractament per curar aquesta infecció, molt més efectiu, i que en la seva implantació «es van produïr fortes discriminacions amb el tractament que podien rebre els afectats en funció de la Comunitat Autònoma on vivien».

Segons ha argumentat el socialista, a Balears, entre gener de 2015 i febrer de 2016 s'han aplicat 1.036 tractaments amb els nous antivirals per aquesta malaltia, els quals han suposat un cost de 34 milions d'euros, uns 15.000 € per persona. Un cost que segons Thomàs, «podria baixar fins a 12.000 euros si s'apliquen nous tractaments perquè el preu varia en funció del nombre de tractaments que s'apliquen a cada comunitat autònoma».

Tot i l'efectivitat d'aquest nou medicament, que té un 91% de curació, l'elevat cost del mateix fa que els socialistes considerin necessari «crear un fons econòmic específic, d'àmbit estatal, per assegurar l'aplicació de les noves teràpies sense cap discriminació». De fet, el diputat socialista ha recordat que el 2015 el Govern d'Espanya «no va fer cap aportació econòmica a les comunitats autònomes per a l'implantació d'aquest medicament, una qüestio a la qual va donar suport el PP de Balears».

En aquest sentit, el diputat socialista ha demanat que «s'actualitzi el Pla Estratègic per a l'Abordatge de l'Hepatitis C, per millorar la participació de les comunitsts autònomes».

Finalment, Thomàs també ha demanat que la despesa econòmica dels tractaments per l'infecció de l'Hepatitis C no computi al dèficit de les comunitats autònomes. La proposta ha estat aprovada per unanimitat excepte el punt dos, que ha comptat amb l'abstenció del PP, mentre que la sessió ha comptat amb la visita i el suport del Grup de Recolzament als Malalts d'Hepatitis C.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube