Imprimeix
PDF

Aprovades les propostes socialistes per restituir l'accés universal a la salut i per acabar amb l'amenaça de les prospeccions

ple pib 3 maig 2016Els socialistes recorden que hi ha «temes cabdals» per a Balears que es decideixen a l'àmbit estatal, pel que treballen sense descans per «fer realitat un govern de canvi a Espanya que sigui sensible a les necessitats de les illes».

El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui dues iniciatives presentades pel Grup Parlamentari Socialista. La primera, amb l'abstenció de PP i Ciutadans, per tal d'instar al Govern central a restituir l'accés universal al sistema sanitari. La segona, aprovada per assentiment, va dirigida a acabar amb l'amenaça de les prospeccions petrolieres a la Mediterrània.

Les dues iniciatives són l'exemple de què hi ha «temes cabdals» per a Balears que no es poden resoldre només des del Parlament de les Illes Balears, sinó que es decideixen a l'àmbit estatal, pel que els socialistes han assegurat que treballen sense descans per «fer realitat un govern de canvi a Espanya que sigui sensible a les necessitats de les illes».

El diputat socialista Vicenç Thomàs ha defensat la Proposició No de Llei en la que es demana al Govern central que derogui el Real Decret 16/2012, aprovat fa just quatre anys, que «acabava amb la universalitat del dret a l'atenció sanitària», una «decisió unilateral del PP en contra de tots els professionals sanitaris i de tota la societat».

Thomàs ha reivindicat la vigència d'aquesta polèmica perquè «a més del copagament farmacèutic que afecta als pensionistes per primera vegada en la història, el real decret inclou altres quatre copagaments que són vigents, tot i que encara ningú s'ha atrevit a posar en pràctica».

El socialista ha recordat que «gràcies al compromís del Govern del Canvi, a Balears, només amb voluntat política, hem acabat amb aquesta injustícia que s'ha cobrat vides humanes», pel que «és hora d'acabar d'una vegada per totes amb aquest real decret injust i injustificat», ja que «encara ningú ha explicat quin és l'estalvi econòmic de deixar sense atenció sanitària a part de la ciutadania».

Per una altra banda, la diputada socialista Silvia Limones ha defensat la Proposició No de Llei que ha aconseguit el suport unànime de la cambra per la que s'insta al Govern central a declarar el Mediterrani com a Zona Especialment Protegida d'Interès per a la Mediterrània (ZEPIM), una figura que serviria per acabar amb l'amenaça de les prospeccions petrolieres».

Limones ha recordat la lluita dels socialistes contra aquestes pràctiques a les aigües balears que «posen en perill la fauna marina, especialment els cetacis que viuen o recorren aquestes aigües, per l'efecte dels sondejos sísmics», pel que ha assegurat que «els socialistes presentarem iniciatives contra les prospeccions fins que acabem amb aquesta amenaça».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube