Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que la Llei de drets LGTBI és una passa cap a la igualtat que dignificarà la vida d'aquestes persones

Bel Oliver i Sílvia Cano 16-05-16El Parlament de les Illes Balears aprovarà demà la Llei de Drets LGTBI, amb la qual es compleix un altre dels Acords Pel Canvi, seguint així el full de ruta marcat de retorn de drets i de rescat a les persones.

Així ho ha expressat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver, qui ha recordat que en menys d'un any "s'han retornat drets com l'assistència sanitària a tothom, hem obert els centres de salut els horabaixes, hem retornat la pau a les aules i lluitam contra l'explotació laboral, fent que les persones tornin a tenir una sèrie de drets que s'havien perdut amb el PP".

Oliver ha remarcat que també s'estan creant drets nous, com la Renda Social Garantida, que ja és una realitat, la Llei d'Igualtat, que s'està tramitant al Parlament, o la Llei de gais, lesbianes, transsexuals, intersexuals i bisexuals, per reconèixer els drets d'aquestes persones.

Així i tot, la portaveu adjunta ha afegit que malgrat crear nous drets i complir amb els Acords Pel Canvi "no basta", ja que "necessitam avançar més amb un canvi de govern a Espanya, que ha de venir de la mà d'un Executiu progressista liderat per Pedro Sánchez que retorni drets i ofereixi oportunitats".

Aquesta llei LGTBI s'aprovarà coincidint amb el Dia Internacional Contra la Homofòbia i la Transfòbia, tal com ha anunciat la diputada Sílvia Cano. En aquest sentit, la socialista ha qualificat la norma de "necessària" perquè "el col•lectiu segueix patint una discriminació preocupant, ja que el 40% dels delictes d'odi són per qüestió d'orientació o identitat sexual".

Segons Cano, aquesta normativa "és per garantir que tots els ciutadans puguin desenvolupar la seva lliure personalitat sense veure compromesos els seus drets fonamentals", amb accions com la posada en marxa d'un Servei Integral d'Atenció a les persones que hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència, per assessorar-les jurídicament.

Altres beneficis que es contemplen és permetre que les persones transsexuals es puguin acollir a aquesta llei sense necessitat que hi hagi un diagnòstic de disfòria de gènere o que aquestes persones puguin ser tractades i anomenades d'acord amb el gènere amb el qual s'identifiquin i sense necessitat de ser majors d'edat.

A més a més, Cano ha afegit que les persones transsexuals podran accedir a tractaments hormonals sense l'esmentat diagnòstic de disfòria de gènere i les dones lesbianes podran accedir a tècniques de reproducció assistida, opció eliminada la passada legislatura pel PP, entre d'altres mesures.

En definitiva, "són punts que dignificaran la vida de les persones LGTBI a la nostra comunitat, donant una passa a favor de la igualtat", amb la qual cosa "el PSIB-PSOE es posiciona amb l'extensió de drets de les persones, la igualtat i la no discriminació", ha conclòs la diputada socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube