Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebra que amb l'aprovació de la Llei de Fosses «es pal·liarà una injustícia històrica»

Llei de FossesEl Grup Parlamentari Socialista s'ha mostrat molt satisfet per l'aprovació de la Llei de Fosses, que finalment s'anomenarà Llei de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme.

Així ho ha expressat el portaveu, Andreu Alcover, qui ha destacat que «s'ha aconseguit un ampli consens, la qual cosa marca la diferència entre aquesta llei i d'altres en el mateix sentit». Pel portaveu socialista, aquest consens és mostra «del diàleg emprès pel Parlament i el Govern en aquesta legislatura, per la qual cosa ens hem de felicitar perquè ja és la segona que aprovam amb els vots a favor de tots els grups en la majoria d'articles», ha recordat Alcover en referència a la Llei LGTBI.

Pel que fa a la Llei de Fosses, Andreu Alcover ha concretat que «hem aconseguit que sigui una llei que no va en contra de ningú i que va a pal·liar una injustícia històrica». Pel Grup Socialista, «no pot ser que encara hi hagi gent que està enterrada a una fossa comuna o que els familiars no saben on estan enterrades les víctimes».

Amb l'aprovació d'aquesta llei es dóna compliment a un dels Acords Pel Canvi, de la mateixa manera que es fa amb l'aprovació de la modificació de la Llei de Funció Pública, amb l'eliminació definitiva del Nivel 33. En aquest sentit, Alcover ha destacat que «els informes jurídics constaten que no hi haurà cap sentència en contra de l'eliminació d'aquest complement» i ha afegit que «si els tribunals donen la raó a possibles reclamacions que es poguessin interposar en contra de l'eliminació d'aquest suplement, aquestes no suposarien cap increment de pressupost perquè entre d'altres coses, el complement està pressupostat per aquest 2016, tot i que està suspès des de l'1 de gener de 2016 i per tant no es paga».

El ple del Parlament ha començat amb un minut de silenci en record de la darrera dona assassinada per violència masclista, el passat diumenge, al Port de Pollença.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube