Imprimeix
PDF

Bel Oliver: «La Facultat de Medicina és viable, una inversió de futur i no suposarà cap retallada»

Bel Oliver i Damià Borràs 06-06-16El Grup Parlamentari Socialista ha reiterat el seu suport a la implantació dels estudis de Grau de Medicina, que segons ha maniestat la portaveu adjunta, Bel Oliver, «és viable, és una inversió de futur per a les nostres illes i no suposarà cap retallada».

En aquest sentit, Oliver ha defensat que la facultat «és una inversió molt assumible, ja que tendrà un cost de 4 milions d'euros quan estigui implantada en la seva totalitat l'any 2024, d'un pressupost total de la comunitat autònoma de 4.000 milions d'euros».

La portaveu socialista ha destacat també la transparència del Govern de les Illes Balears, que ha facilitat a tots els grups polítics i a la ciutadania tota la informació de l'expedient de l'implantació d'aquests estudis perquè «tenim clar que no hi ha absolutament res a amagar».

Pel que fa a l'informe del director general de Pressuposts, Oliver ha explicat que «es va fer amb les cauteles pròpies que requereix qualsevol tipus de despesa, però en cap cas diu que la facultat sigui inviable, a més que la condició de flexibilitzar el límit de dèficit ja s'ha produït». De fet, Oliver també ha avançat que el Pla Econòmic i Financer que Balears presenta davant el ministeri d'Hisenda inclou el projecte de la Facultat de Medicina, per la qual cosa «es veurà que és viable i que no suposarà cap tipus de retallada».

Finalment, Oliver ha anunciat que els socialistes presentaran esmenes a la Proposició No de Llei del PP «per fer encara més transparent el procés de la posada en marxa d'aquests estudis»; i ha demanat a tots els grups polítics que hi donin suport «perquè suposarà un increment dels investigadors, millorar l'assistència sanitària de les nostres illes i pal·liar el dèficit de metges que tenim».

Manca de clavegueram a habitatges en sòl urbà

Per part seva, el diputat socialista Damià Borras, ha anunciat que el PSIB-PSOE votarà en contra de la presa en consideració de la Proposició de Llei del PP per prorrogar la prohibició de donar llicències a les zones declarades sol urbà que no disposen de clavegueram.

Borràs ha reconegut que hi ha milers d'habitatges que estan situats en sòl urbà i que no tenen clavegueram, perquè «la crisi ha fet que molts ajuntaments no hagin pogut dotar d'aquestes infraestructures a aquests habitatges, la qual cosa hem de solucionar».

Borràs ha avançat que els socialistes votaran en contra d'aquesta proposta «perquè no condiciona l'atorgament de llicències a cap pla concret clar dels ajuntaments de resoldre aquest problema, que s'ha d'arreglar necessàriament per imperatiu legal de la UE», a la qual cosa ha afegit que «el PP lo únic que fa és prorrogar aquesta situació sense aportar cap via de solució».

En segon lloc, el diputat socialista ha apuntat que «si acceptam tramitar la proposta del PP ajornariem encara més la solució definitiva al problema, ja que seria una tramitació llarga i la pròrroga actual acaba el dia 23 de juny».

Davant aquest escenari, el Grup Parlamentari Socialista aposta per trobar una solució consensuada a través de la Llei d'Impacte Ambiental que en aquests moments ja està en tramitació al Parlament. Per tant «demà votarem que no amb la voluntat d'arribar a acords a través de la ponència de la Llei d'Impacte Ambiental i donar solució definitiva a aquest problema, de la mà del Govern, dels Consells Insulars, ajuntaments i propietaris».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube