Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: «La Facultat de Medicina és assumible i compatible amb altres projectes d'inversió»

ple pib 3 maig 2016El Parlament de les Illes Balears ha aprovat la creació d'una Comissió de Seguiment de la implementació de la Facultat de Medicina presidida per la Universitat de les Illes Balears i amb la participació del Govern i dels grups parlamentaris, sempre respectant l'autonomia de la UIB.

D'aquesta manera, s'ha aprovat l'esmena dels socialistes per tal que aquesta comissió no es faci dins seu parlamentària, ja que és la Universitat qui va encarregar la implantació d'aquests estudis.

En aquest sentit, el diputat socialista Vicenç Thomàs, ha manifestat que serà un projecte «positiu, estratègic per l'assistència sanitària, per la formació de nous metges i metgesses i també pels nostres joves, que podran estudiar aquí».

Pel que fa a la inversió que suposarà aquesta facultat, el diputat socialista ha reiterat que és «assumible, compatible amb altres projectes i que compta amb gran suport del sector sanitari, per la qual cosa serà una facultat de qualitat».

Thomàs també ha defensat que el govern «és transparent perquè ha donat tota la informació que s'ha demanat». En referència a l'informe del director general de pressuposts, el socialista ha explicat que és un informe «tècnic, de caràcter preventiu, receptiu i no vinculant, fet a principis d'abril i que en cap cas diu que la facultat no sigui viable». A més a més, Thomàs ha afegit que aquest tipus d'informes es fan sempre que es preveu una inversió plurianual que no està pressupostada.

El ple del Parlament també ha aprovat l'esmena que insta al Govern a incloure dins el pla econòmic i financer 2016-2017 la Facultat de Medicina, la qual cosa demostrarà la seva viabilitat.

D'altra banda, el Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra de la presa en consideració d'una Proposició de Llei del PP per prorrogar que les zones urbanes sense clavegueram puguin mantenir les llicències per seguir urbanitzant. Els socialistes són partidaris que si aquesta moratòria s'ha de prorrogar «ha de ser amb garanties que es solucioni el més aviat possible aquest problema, perquè no podem ajornar sense dia aquesta qüestió», ha reconegut el diputat Damià Borràs.

Borràs ha explicat que aquesta solució es consensuarà a través de la Llei d'Impacte Ambiental que ja es troba en tramitació parlamentària, i per tant, aportarà una solució més ràpida que no si es fa a través de la proposta del PP. «Hem de ser capaços entre tots els punts de contacte i sumar esforços per garantir que les urbanitzacions tenguin serveis com el clavegueram».

Finalment, Borràs ha reconegut en aquest sentit que «no podem mantenir la provisionalitat permanent en tantes zones sense clavegueram, com pretén el PP».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube