Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: «A cada cita electoral el PP promet baixades d'imposts que després es tradueixen en increments indiscriminats»

Andreu Alcover i Bel Oliver 13-06-16El Grup Parlamentari Socialista ha anunciat el seu vot en contra a la moció del PP sobre compliment pressupostari que es debatrà demà al Parlament de les Illes Balears perquè «és absolutament electoralista».

Així ho ha manifestat el portaveu Andreu Alcover, qui ha afegit que «en el primer punt ens insten a fer el que ja hem fet amb el primer pressupost, que és incrementar la progressivitat a qui més té, a més de baixar els imposts a les classes més baixes en la mesura de lo possible, com per exemple tornant la gratuïtat a la targeta sanitària».

El portaveu socialista ha denunciat que «primer ens critiquen i després ens insten a fer el que ja s'està fent» i ha criticat que «el PP promet baixades d'imposts a cada cita electoral que després es converteixen en increments indiscriminats d'imposts, taxes i preus públics».

La proposta del PP també insta a prendre mesures per incrementar el creixement econòmic, a la qual cosa Alcover ha recordat que «les previsions per enguany és que creixerem la meitat més que l'any passat». Amb aquestes dades positives, l'objectiu pels socialistes és «posar mesures per redistribuïr aquest creixement, com ja es fa amb el Fons d'Emergència Social, la Renda Bàsica o el Pla de Lluita Contra la Precarietat en el Treball», ha avançat el socialista.

Pel que fa a la Comissió d'Investigació sobre les autopistes d'Eivissa, Andreu Alcover ha reafirmat el suport dels socialistes a la seva creació «perquè no serem nosaltres els que impedirem investigar qualsevol indici de corrupció». Així i tot, el portaveu socialista ha expressat la necessitat que «si hi ha nova informació sobre aquest assumpte s'ha de dur directament a fiscalia, perquè la corrupció es denuncia, no s'anuncia».

Balanç segon període ordinari de sessions

Els socialistes han aprofitat per fer balanç del segon període ordinari de sessions del Parlament d'aquesta legislatura, que acaba aquesta setmana. Segons la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, «ha estat molt positiu, amb propostes de consens per millorar les condicions de vida dels ciutadans».

La portaveu socialista ha remarcat que en aquests darrers mesos «hem aconseguit coses importants», perquè quan fa un any del nou Parlament «hem posat en marxa molts dels Acords Pel Canvi», com l'Impost Turístic que permetrà invertir en la nostra principal indústria al mateix temps que redistribuïm la riquesa o la Renda Social Garantida pels que menys tenen.

A més a més, els socialistes veuen una notable diferència respecte la legislatura anterior perquè «ja no hi ha submissió cap al Govern d'Espanya i el Parlament ja ha reivindicat la tarifa plana, un nou règim especial per Balears i la millora del finançament».

En aquest període també s'ha vist un canvi important en les formes, tal com ha relatat Oliver, «amb ganes d'arribar a acords des del diàleg i el consens, com hem vist amb dues lleis importants com la Llei LGTBI i la Llei de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i el Franquisme».

De cara al proper període de sessions, el Grup Parlamentari Socialista espera «seguir ampliant drets als ciutadans, millorant les condicions de vida i a l'espera d'un govern a Espanya presidit per Pedro Sánchez que sigui sensible a les nostres demandes».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube