Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE destaca que Balears tendrà una Llei d'Igualtat avançada i amb l'objectiu de combatre les xacres que pateixen les dones

Andreu Alcover i Sílvia Cano 12-07-16El Grup Parlamentari Socialista ha destacat que amb la Llei d'Igualtat que s'aprovarà demà al Parlament de les Illes Balears tendrem una normativa «de les més avançades a nivell estatal i molt consensuada».

Així ho ha avançat la diputada socialista i coordinadora de la ponència, Sílvia Cano, explicant que l'objectiu d'aquesta llei és «combatre la precarietat laboral, la feminització de la pobresa i la violència masclista perquè són les grans xacres que pateixen les dones a dia d'avui».

La diputada socialista ha recordat que sempre que Balears ha tengut una majoria de govern progressista «s'han donat passes en favor de la igualtat de gènere», posant exemples com la creació de l'Institut Balear de la Dona, les llistes cremallera i més recentment, amb la primera dona presidenta del Govern «que s'ha cregut que sense les dones no hi ha democràcia», tasca que segueix ara amb l'aprovació de la Llei d'Igualtat.

En concret, la socialista ha detallat que les aportacions del Grup Parlamentari Socialista han anat en la línia «d'explicitar el dret a una maternitat lliure i decidida i a garantir els drets sexuals i reproductius de les dones». Altres iniciatives que s'han incorporat són les de garantir la formació permanent del professorat en matèria de coeducació o establir que els informes del sector de l'infermeria siguin aptes a l'hora d'identificar situacions de violència masclista.

En definitiva, Cano ha apuntat que la Llei d'Igualtat és «concreta, amb propostes específiques en matèria laboral per reforçar el SOIB, la inspecció laboral i per lluitar contra la violència de gènere», creant una cartera bàsica de serveis per les dones víctimes i incorporant clàusules de gènere a la convocatòria de subvencions amb les administracions públiques, entre d'altres.

Finalment, la diputada socialista ha remarcat que aquesta llei era una de les propostes electorals del PSIB-PSOE que es compleix en el primer any de govern i amb la qual «els homes i dones de Balears surten guanyant».

Per part seva, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha destacat que «per primera vegada es farà una sessió de control al Govern en període extraordinari, la qual cosa podria semblar un fet amb tota normalitat però no havia passat mai».

Alcover ha recordat que la legislatura passada el PP sempre es va negar a fer plenaris extraordinaris amb sessió de control, la qual cosa ara canvia «perquè el Govern demostra la transparència amb fets».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube