Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix al Govern d'Espanya que deixi de bloquejar l'elaboració dels pressuposts de Balears per al 2017

Bel Oliver i Vicenç Thomàs 05-09-16El Grup Parlamentari Socialista ha registrat dues Proposicions No de Llei per exigir al Govern d'Espanya que defineixi de forma urgent els objectius d'estabilitat pressupostària i compleixi amb els acords adoptats amb el Govern de les Illes Balears a principi d'any en relació a 106 milions d'euros d'inversions que manquen per arribar.

La portaveu adjunta, Bel Oliver, ha denunciat que «tenim un Govern d'Espanya instal·lat en la deixadesa de funcions, la passivitat i que bloqueja la tasca de les comunitats autònomes d'elaborar els pressuposts». De fet, segons ha criticat la socialista, el govern de Rajoy «no convoca el Consell de Política Fiscal i Financera, no defineix el sostre de despesa i tampoc ens fa arribar els doblers compromesos amb el Govern de les Illes Balears el desembre passat».

Una situació que agreuja, segons Oliver, «l'asfíxia financera que patim des de fa anys amb el PP». Per això el PSIB-PSOE no es vol quedar aturat davant aquesta situció i proposa seguir elaborant els pressuposts per 2017 per donar solucions als problemes dels ciutadans de Balears.

A més a més, la portaveu adjunta ha demanat al PP que es sumi a les reivindicacions dels socialistes davant Madrid per desbloquejar l'elaboració dels pressuposts i deixi de tapar els seus problemes amb la corrupció, fent referència al cas de la Policia de Palma amb Álvaro Gijón, els nous fronts judicials que haurà d'afrontar Jaume Matas, o el judici de la trama Gürtel que començarà pròximament.

En concret, la proposta que plantegen els socialistes, per una banda, és demanar al Govern d'Espanya que convoqui el Consell de Política Fiscal i Financera com a pas previ per fixar els objectius d'estabilitat pressupostària i el límit de deute públic, que també inclou el límit de despesa no financera.

En aquest sentit, el diputat Vicenç Thomàs ha defensat que malgrat el Consell de Ministres defensi que no pot establir aquests límits pressupostaris estant en funcions, l'article 21 de la Llei d'Estabilitat Pressupostària contempla com a excepció «casos d'urgència degudament acreditats o motius d'interès general», per la qual cosa, segons el socialista «està plenament justificat demanar aquest compromís al govern del PP».

D'altra banda, el Grup Parlamentari Socialista també demana al Govern de Mariano Rajoy que compleixi amb els compromisos adoptats amb el Govern de les Illes Balears en matèria d'inversions i enviin els 106,2 milions d'euros que corresponen a 80 milions per carreteres i 26,2 milions d'inversions en el sector turístic que Rajoy no ha lliurat a la comunitat autònoma.

Finalment, Thomàs ha recordat que un ciutadà de les Illes Balears enguany aporta 1364 euros més a l'any dels que ens arriba a posteriori amb el sistema de finançament, per la qual cosa «també demanam iniciat el procés per elaborar el nou sistema de finançament sota els principis d'equitat, solidaritat i ordinalitat».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube