Imprimeix
PDF

Aprovat el pla de treball del PSIB-PSOE i Més per a la Comissió d'Investigació de les Autopistes d'Eivissa

Enric Casanova Com Economia 28-04-16La primera sessió de la Comissió d'Investigació sobre les Autopistes d'Eivissa celebrada avui al Parlament de les Illes Balears ha aprovat el pla de treball presentat pel PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Més per Menorca.

Aquest pla es centra en la seva major part en la legislatura 2003-2007 perquè «el projecte es va fer en un 90% en l'etapa de Jaume Matas», ha assegurat el diputat socialista Enric Casanova, qui ha afegit que «si en algun moment s'han generat sobrecosts en aquesta infraestructura va ser en el punt de licitació i execució de les obres sota el govern del PP».

Per Casanova, el gruix de les decisions adoptades durant l'etapa del PP «va provocar un model de carreteres sobredimensionat i que ha generat unes despeses també desmesurades en relació a la dificultat tècnica i l'extensió quilomètrica de la infraestructura».

Per això, el Grup Parlamentari Socialista ha defensat que «la tasca d'investigació s'ha de centrar sobretot en la legislatura 2003-2007 perquè és quan es prenen les decisions que marcaran tot el procés i les decisions futures d'aquest». Així i tot, el pla de treball també inclou l'etapa 2007-2011, la qual es va dedicar «a acabar sense més remei unes obres executades en el seu 90% i gestionar problemes derivats de la pèssima gestió del PP, com pot ser el drenatge de l'autovia de l'aeroport».

Pel que fa a les compareixençes sol·licitades, Casanova ha avançat que és una llista de 44 persones de caràcter «polític, tècnic i de repercussió de caràcter personal», entre les quals destaquen la de l'expresident del Govern Jaume Matas, o de l'exconsellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, ja que «són els que varen decidir que es faria l'obra i el sistema de finançament que tendria i que tants de sobrecosts ha generat». A aquest llistat s'ha afegit la sol·licitud de compareixença d'algunes propostes de Podem i del PP.

Finalment, Casanova s'ha referit al pla de treball presentat pel PP com «un escàndol que pretén atorgar la responsabilitat del sobrecost de les obres a qui les va acabar en un procés pràcticament executat en la seva totalitat».

En aquest sentit, el diputat socialista ha lamentat el «cinisme del PP de no voler escoltar als responsables del seu partit que són els que varen desenvolupar tot aquest procés», la qual cosa ha qualificat de «veritable ofensa a la ciutadania de les Illes Balears i en especial d'Eivissa».

El pla de treball aprovat ha estat el més consensuat de tots els presentats, amb els vots a favor de PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Més per Menorca, el Pi i Gent per Formentera, amb 7 suports en total.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube