Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE espera que en el Debat de Política General es facin «propostes en positiu i que l'oposició no elevi l'anècdota a categoria»

Andreu Alcover 190916El Grup Parlamentari Socialista ha fet una valoració prèvia del Debat de Política General que es celebrarà demà al Parlament assegurant que «esperam que es facin propostes en positiu per millorar la comunitat autònoma», ha avançat el portaveu Andreu Alcover.

Segons el socialista, a dia d'avui estam millor que l'anterior legislatura ja que «hem liderat el creixement econòmic i de l'ocupació i a més ho hem fet retornant drets», per la qual cosa «és difícil fer una crítica a l'acció de govern tot i que queda molt per fer».

Per això, Alcover creu que el perill en el Debat de Política General serà «que l'oposició intenti elevar l'anècdota a categoria» ja que «si miram els vaticinis catastrofistes que feia el PP en el debat de pressuposts veim que no s'han complert i que s'han superat amb millors perspectives de les que es tenien en aquell moment».

Pel que fa a la postura del PP en aquest debat, Alcover ha avançat que «ens sabria greu que el PP intenti amagar els problemes que també són d'aquesta comunitat i que afecten al seu partit, com són els casos de corrupció que veim dia a dia als diaris».

Un Debat de Política General que el Grup Parlamentari Socialista afrontarà «amb dades objectives que confirmen que estam millor» tot i que «estam condicionats pels entrebancs que posa el govern central per definir el límit de dèficit i el sostre de despesa de les comunitats autònomes».

En aquest sentit, el portaveu ha insistit en què «són dades clau perquè el Consell de Política Fiscal i Financera va aprovar un nou límit de dèficit del 0,5% per a les comunitats autònomes que encara no ha estat ratificat pel Consell de Ministres tot i que es pot fer», la qual cosa és bàsica per a l'elaboració dels pressuposts de Balears.

El recurs de la FEHM contra l'Impost Turístic és per una qüestió política

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista també ha fet referència al recurs interposat per la Federació Hotelera de Mallorca contra el reglament que desenvolupa l'Impost Turístic. Alcover ha apuntat que «quan el recurs es fa després de la millor temporada de la història en turisme és evident que no es fa per una qüestió econòmica sinó política».

Alcover ha recordat que les Illes mai havien tengut tanta demanda, per la qual cosa «la realitat ha demostrat que l'Impost Turístic no ha afectat a la demanda».

Finalment, el socialista ha qualificat el recurs «d'error estratègic» perquè totes les inversions que es faran gràcies a l'impost «aniran en benefici de tota la ciutadania, del sector turístic i del medi ambient de les Illes Balears».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube