Imprimeix
PDF

Aprovada una proposta del PSIB-PSOE per impulsar mesures concretes que afavoreixin la igualtat salarial

Sílvia Cano Garau i Obrador Com social 22-09-16La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una proposta del PSIB-PSOE per demanar al Govern autonòmic i estatal mesures concretes que afavoreixin la igualtat salarial.

La diputada Sílvia Cano ha denunciat la situació de discriminació que pateixen les dones respecte els homes a l'hora de rebre un salari per una mateixa feina. En concret, la socialista ha detallat que segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, les dones assalariades haurien de treballar 79 dies més a l'any que els homes per equiparar-se al seu sou, per la qual cosa «treballen dos mesos a l'any de forma gratuïta».

Les causes d'aquesta situació són diverses, però segons ha apuntat Cano, la infravaloració de les dones, la precarietat laboral, els salaris baixos que perceben les dones i la manca de repartiment de les tasques de la llar «fa que aquestes no tenguin les mateixes condicions laborals que els homes».

Per la diputada socialista el repte per pal·liar aquesta situació es troba tant en el mercat laboral com en els estereotips, prejudicis i en el patriarcat, per la qual cosa «el Govern de les Illes Balears pot actuar com una palanca de canvi per aprofundir en aquests aspectes».

Malgrat tot, Cano ha recordat que l'Executiu autonòmic ja ha començat a implantar mesures com la incorporació de clàusules socials en la contractació pública o el segon Pla d'Igualtat de la comunitat autònoma, però cal fer més.

Per això, la proposta socialista demana mesures per afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar, per garantir que els treballadors i treballadores subcontractats tenguin unes condicions laborals i salarials dignes, per impulsar la Llei de Dependència i la creació de places de residències públiques, per derogar la reforma laboral o per aprovar una Llei d'Igualtat Salarial a nivell estatal, entre moltes altres.

La iniciativa socialista ha estat aprovada per unanimitat excepte els punts 4, 5, 8 i 12 de la Proposició No de Llei i ha estat debatuda amb la presència de representants sindicals de Comissions Obreres, UGT i Lobby de Dones.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube