Imprimeix
PDF

Aprovades totes les propostes de resolució del PSIB-PSOE per consolidar el canvi i enfortir l'Estat del Benestar

Bel Oliver 09-02-16El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat totes les propostes de resolució del PSIB-PSOE, derivades del Debat de Política General. La portaveu adjunta, Bel Oliver, ha defensat un conjunt de 38 propostes destinades a consolidar el canvi iniciat fa més d'un any a les Illes Balears i a enfortir l'Estat del Benestar.

En primer lloc, Oliver ha denunciat que el Govern d'Espanya aprofita el fet d'estar en funcions per no atendre les peticions del govern autonòmic, no dóna les xifres econòmiques necessàries perquè les comunitats autònomes puguin elaborar els seus pressuposts i tampoc compleix amb els compromisos adquirits amb Balears. Per això, la socialista ha instat al Govern de l'Estat a «condonar el deute que el Govern central té amb les Illes Balears, a pactar un nou sistema de finançament just que ens permeti augmentar la nostra autonomia fiscal i a millorar les inversions de l'Estat a les illes».

Pel que fa al bloc de propostes adreçades al Govern de les Illes Balears, Oliver ha explicat que algunes tenen per objectiu «compensar el dèficit d'infraestructures que pateix la comunitat autònoma després d'anys de manca d'inversió en col·legis, centres de salut, centres sociosanitaris i culturals».

Després d'un any dedicat a retornar els drets eliminats pel passat Govern del PP, la portaveu adjunta també ha demanat «seguir enfortint l'Estat del Benestar perquè queda molt per fer». Per això, el Grup Parlamentari Socialista proposa més inversions en residències, desplegar la Llei d'Igualtat entre homes i dones i assolir un gran pacte contra la violència masclista, a més de seguir destinant recursos a les beques menjador, de transport, etc.

En tercer i darrer lloc, els socialistes també han presentat iniciatives per aprofundir en un model econòmic més diversificat. En concret, Bel Oliver ha instat al Govern a aprofitar nous sectors productius per allargar la temporada turística, a regular el lloguer turístic i a expressar el suport explícit de la comunitat autònoma a la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial.

Per diversificar el model econòmic, els socialistes també demanen a l'Executiu que desenvolupi una Llei de Salut Laboral, un nou Pla de Lluita Contra la Precarietat en el Treball pels bons resultats en els dos exercicis anteriors i una Llei d'Indústria que doni suport al teixit industrial i comercial de les Illes Balears.

Finalment, Oliver ha recordat que totes les propostes dels socialistes estan incloses en els Acords pel Canvi i ha destacat l'esforç del Grup Parlamentari Socialista en acceptar nombroses propostes de resolució dels partits de l'oposició, a diferència del que passava la passada legislatura.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube