Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “Les mesures del PP són una autèntica destralada a l'Estat del Benestar”

Armengol i Thomàs PSIB La pujada indiscriminada d'imposts afectarà a tothom, i encara volen retallar 290 M€ del pressupost del 2012

Les mesures de Bauzá "converteixen una situació difícil en insostenible" per a moltes famílies

Palma, 9 març 2012.- El PSIB-PSOE ha reaccionat avui amb contundència i molta preocupació davant les "retallades dràstiques de l'Estat del Benestar" anunciades pel Govern del Partit Popular, que no només ha fet una "pujada indiscriminada d'impostos per a tothom", sinó que, amb les seves mesures, incentiva la sanitat privada i perjudica sobretot als que menys tenen.

Les mesures aprovades avui pel Consell de Govern "són una autèntica destralada a l'Estat del Benestar", apart de ser la culminació del major engany que han vist els ciutadans i ciutadanes de Balears, ha opinat Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE. "No us he de recordar quantes vegades abans de les eleccions i en els darrers mesos el president Bauzá ha dit que no pujarien impostos ni farien retalls", ha dit Armengol.

El Govern, que fa pocs mesos va presentar un pressupost "model d'ortodòxia econòmica" segons les seves paraules, ara diu que li manquen 350 milions d'euros més. Si amb els nous impostos recapten entre 50 i 60 milions, això vol dir que del pressupost actual encara volen retallar 290 milions més. "No ens enganyem, això vol dir retallar-los de la Sanitat i de l'Educació pública, que són les partides que més pressupost tenen", ha explicat Armengol.

Aquest retalls "seran letals" per a molts de ciutadans i ciutadanes, sobre tot els que més depenen de l'educació i la sanitat pública. Els ciutadans "tindran més impostos i menys serveis", ha afegit.

Pugen impostos que afecten a tota la gent, ja que el cèntim sanitari el paga tothom, a la vegada que a Balears ja hem patit pujades dràstiques en les tarifes del transport públic. "Mentrestant, augmenten les bonificacions a la sanitat privada i a les rendes més altes lis segueixen bonificant l'impost de patrimoni, que permetria ingressar uns 30 milions d'euros a l'any", ha explicat. Són mesures "profundament ideològiques i retrògrades".

Armengol s'ha mostrat "molt preocupada" davant un "Govern inepte, irresponsable i entregat a Madrid", i ha recordat que, si JR. Bauzá reclamàs a Rajoy el que ens deu el Govern central (640 M€) "no farien falta" aquestes retallades. "No ens mereixen un govern que menteix, que no té full de ruta, que no vol explicar i que no sap què fer", ha dit. Ha anunciat que els socialistes tornaran demanar una compareixença del president Bauzá per presentar els seus plans econòmics en el Parlament.

Abandonen la sanitat pública

La decisió del Govern d'ampliar les desgravacions als que contractin una assegurança privada significa "beneficiar la sanitat privada i abandonar la sanitat pública", ha denunciat Vicenç Thomàs, portaveu parlamentari adjunt i secretari de Salut de l'Executiva del PSIB. Thomàs ha recordat que els socialistes ja varen anunciar, fa mesos, que faltaven 200 milions en la sanitat pública en el pressupost "irreal" que va presentar el Govern. Retallar ara encara més implicarà que "els que menys tenguin tindran també menys serveis". Els que s'ho puguin pagar, s'aniran a la sanitat privada.

El socialista també ha valorat la destitució de Juan José Bestard al capdavant de l'Ib-salut. Era "una decisió esperada i anunciada, per la seva ineptitud i irresponsabilitat en la gestió sanitària en els darrers mesos. No ho diu el Partit Socialista, ho diuen els professionals del sector", ha recordat. Thomàs ha considerat que l'estructura anunciada avui per la consellera Castro "és provisional" ja que l'organigrama no s'entén bé, i probablement es faran més canvis aviat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube