Imprimeix
PDF

El Parlament aprova la iniciativa del PSIB-PSOE de donar suport als clústers per a fomentar la innovació

Xicu Tarres en comissió 140312El Parlament de les Illes Balears ha aprovat la proposició no de llei presentada pel Grup Socialista d’impulsar la col·laboració econòmica amb els clústers constituïts a les nostres illes, a fi de que aquests puguin donar suport a les empreses innovadores que s’agrupen al seu entorn. 

La iniciativa, que ha comptat amb el vot favorable de tots els grups, s’ha aprovat durant la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament. La diputada Lourdes Aguiló ha manifestat durant la seva intervenció en defensa de la iniciativa la necessitat de polítiques de reactivació econòmica i no només de retallades per part de l’Administració, i molt especialment en matèria d’innovació. Aguiló ha dit que “la creació de sinergies, l’impuls de la innovació o la millora de la competitivitat són algunes de les raons de ser dels clústers i la base de la seva importància per a l’economia d’una regió” i per això la necessitat de que comptin amb la col·laboració econòmica per part del Govern. 

Aguiló ha recordat que en els darrers anys s’han constituït un total de sis clústers, en aplicació del Pla de Ciència i Tecnologia 2009-2012: el CLAB (clúster audiovisual), BIOIBAL (clúster tecnològic), IDIMAR (clúster marítim), TURISTEC (clúster TIC en turisme), Ibiza music clúster (clúster de la música) i Balears.t (clúster d’innovació tecnològica en turisme). 

Traspàs de promoció turística als Consells Insulars

Per altra part, el diputat Xicu Tarres ha lamentat la negativa del PP a fer efectiu el traspàs de les competències de promoció turística als consells insulars. Tarres, que ha defensat la proposició no de llei presentada pel Grup Socialista en la comissió d’Assumptes Institucionals, ha criticat la “vergonyosa” promoció turística que s’està fent de les illes, amb ridículs com el recent de la fira ITB de Berlín. Tarrés ha posat de manifest que la política del Govern del PP i de la conselleria de Turisme de Carlos Delgado, que ha deixat a les illes amb “0 euros i sense capacitat de gestió", el que està provocant conseqüències directes com és la pèrdua de visitants a les illes menors especialment.

La crisi econòmica ha tornat a ser l’excusa del PP per frenar aquest traspàs de competències. Tarrés ha manifestat que el grup Socialista és conscient de la situació econòmica en la que ens trobam, però ha dit que “això no ha de ser impediment per iniciar i posar en marxa la Comissió Mixta de Transferències Govern-Consells”. Segons Tarrés, els recursos disponibles, encara que siguin pocs, "s’han de poder gestionar millor i des de cadascuna de les illes".

Tarres ha recordat que durant la legislatura 2007-2011, els recursos destinats per exemple a promoció turística d’Eivissa varen augmentar un 350%, fet que va permetre iniciar una promoció diferenciada davant els seus principals competidors i desplegar noves eines per professionalitzar-la i fer-la més efectiva. Tot i no fer-se efectiu el traspàs de la competència, el Consell d’Eivissa va disposar de suficients recursos i capacitat de decisió com per “començar a exercir-la”. Eivissa, a través de la Fundació, va començar a “gestionar una promoció pròpia i diferenciada de la resta d’illes”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube