Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “el Govern ha aprovat una llei en contra el català”

Pilar Costa_2La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha afirmat que amb l’aprovació del projecte de llei de Funció Pública, “el Govern ha aprovat només una llei per anar en contra de la llengua catalana”. Costa ha fet aquestes declaracions després que la reunió del Consell de Govern aprovés avui aquest projecte de llei, “que només va en contra del català i no regula res en matèria de Funció Pública”, ha afirmat. 

La diputada socialista ha dit que aquesta norma només és un atac més del PP en contra de la llengua catalana, que suposa trencar el consens i els avanços aconseguits durant els darrers trenta anys en matèria de normalització lingüística. Per Costa, el canvi per a convertir el català en un mèrit i no un requisit suposa que la única llengua que es pugui exigir per a treballar en l'administració pública serà el castellà, eliminant el català, l’altra llengua de la comunitat. Des del Grup Socialista s’ha acusat al Govern d’estar vulnerant tant la Constitució Espanyola com 'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. 

Per la diputada Costa, el Govern encén aquesta campanya en contra del català per crear una “cortina de fum que tapi els retalls en la sanitat i l’educació, la pujada indiscriminada d’imposts o la creixent xifra de persones en atur. Volen tapar els seus fracassos polítics amb un tema en el qual no hi havia conflicte”. 

Pilar Costa ha criticat que el Govern ni hagi escoltat ni fet cas a les més de 12.000 al·legacions presentades a l’avantprojecte i que ni tan sols hagi consensuat el projecte de llei amb els representants sindicals. 

Costa ha anunciat que el Grup Socialista donarà a conèixer una proposició de llei de regulació de la Funció Pública davant la incapacitat del conseller d’Administracions Públiques, Simon Gornés, de presentar-la com iniciativa governamental. La diputada socialista ha criticat que el projecte de llei del Govern no té res de regulació de la Funció Pública i en canvi només modifica quatre lleis, entre elles la de normalització lingüística, la de coordinació de policies locals, la de Règim Jurídic de les Administracions Públiques, i la de Funció Pública. 

“El PP utilitza el deute per retallar drets i pujar imposts”

Per altra part, Costa ha afirmat que “el Govern del PP utilitza l’excusa del deute per fer retalls en drets i pujar imposts”. La diputada socialista ha diferenciat la política de control de la despesa a les mesures de retalls en salut i educació i pujada indiscriminada d’imposts per la qual ha optat el PP. Per Costa, “si Bauzá defenses els interessos dels ciutadans de les Illes Balears i no acotàs el cap davant el president Rajoy, reclamaria al Govern Central els més de 650 milions d’euros pendents del Fons de Competitivitat i les inversions estatutàries”, ha dit. A més, ha recordat que el Govern del PP ha optat per pujar imposts a tots els ciutadans, independentment del seu nivell de renda, i no als qui més recursos tenen amb l’impost de Patrimoni i l’IRPF per rendes altes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube