Imprimeix
PDF

Armengol: “Bauzá s’amaga i només dedica dos minuts a explicar els retalls i la pujada d’impost en el Parlament”

Armengol i Thomàs 190312La portaveu del Grup Socialista, Francina Armengol, ha acusat al president Bauzá d’amagar-se i no voler comparèixer en el Parlament per a explicar la pujada d’imposts i els retalls. Armengol ha criticat l’oposició del PP i del Govern per a que Bauzá comparegués davant la Cambra i fes un debat polític amb l’oposició sobre les mesures preses. La portaveu socialista ha lamentat que al final “hi dedicarà poc més de dos minuts als retalls i a la pujada d’imposts” al respondre a una pregunta del Grup Socialista durant la sessió plenària del Parlament. 

Francina Armengol ha qualificat de “mesures molt dures” la pujada indiscriminada d’impost que ha aprovat el Govern del PP, i que afecten a tots els ciutadans per igual. Armengol ha explicat que l’impost de 5 cèntims a la benzina perjudica a la competitivitat de l’economia i afecta a tothom, “des de l’aturat que cerca feina fins al pare que acompanya als seus fills a l’escola”, ha dit. La portaveu socialista ha recordat les mancances en transport públic que pateixen les Illes Balears i que obliguen als ciutadans en molts casos a tenir-se que desplaçar en cotxe privat “que ara pagaran la benzina més cara de tot el país”, ha manifestat. 

Per Armengol, el Govern de Bauzá ha d’explicar davant la ciutadania per què posa un impost que grava a tothom i en canvi descarta un impost que afecta només a persones amb grans patrimonis. La portaveu socialista ha afirmat que la recaptació de cada un d’aquest impost és similar, al voltant dels 40 milions d’euros, però que “el PP ha triat fer pagar a tothom i no als que tenen un patrimoni superior als 700.000 €”. 

Armengol ha explicat en roda de premsa, acompanyada de Vicenç Thomàs, portaveu adjunt, les iniciatives que el Grup Socialista presentarà en la propera sessió plenària del Parlament. Una de les preguntes de control al Govern serà per demanar els motius pels quals s’ha optat per aquest impost sobre la benzina i s’ha descartat l’impost del Patrimoni. A la vegada, la portaveu socialista demanarà al president Bauzá sobre els retalls que pensa aplicar l’Executiu per a complir amb l’objectiu del dèficit, i que oscil·len en els 290 milions d’euros. Armengol ha criticat que s’hagi explicat la pujada d’imposts però en canvi el Govern no hagi donat cap detall dels 290 milions d’euros que retallarà en la sanitat, l’educació i la política social. “És mentida que es puguin llevar aquests milions del pressupost fent només una reestructuració administrativa, com pretén vendre el PP. Volem saber d’on pensa retallar” ha demanat Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube