Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta el vot en contra del PP per a millorar els salaris dels treballadors del sector de l’hostaleria de les Illes Balears

Antoni Diéguez 200312El diputat Antoni Diéguez ha lamentat el vot en contra del PP a la iniciativa del Grup Socialista per a la millora dels salaris dels treballadors del sector de l’hostaleria i per augmentar la seva contractació durant la temporada turística. 

Diéguez, que ha defensat la proposició no de llei en el Ple del Parlament, ha criticat els arguments utilitzats pel Grup Popular per a oposar-se a la iniciativa i ha dit que “només representaven la defensa dels interessos sectorials d’una part, oblidant-se dels treballadors”. El diputat socialista ha recordat que amb aquest vot en contra, el PP “estava votant a favor d’empobrir als treballadors de les Illes Balears”.  

Durant l’exposició de la proposició, Diéguez ha afirmat que la millora en els salaris dels treballadors del sector de l’hostaleria, el principal motor de les Illes Balears, repercutiria directament en l’economia, amb un augment del consum. El diputat socialista ha recordat que a les bones perspectives d’ocupació per aquesta temporada s’afegeixen altres indicadors que denoten la bona situació del sector turístic, com el baix índex de morositat o els 4,2 punts per sobre de la mitja dels preus dels hotels de les Illes en relació als de la resta de l’Estat. Antoni Diéguez ha afirmat que hi ha una falta de transmissió dels bons resultats del negoci turístic a l’economia de la nostra comunitat, que travessa una de les seves pitjors crisis econòmiques. “El negoci hoteler balear no trasllada els seus beneficis a la societat de les Illes”, ha afirmat. Així, malgrat un augment del 12% més d’ocupació en temporada, la contractació en el sector només va augmentar en un escàs 0.14% al mes d’agost, essent la millor temporada turística dels darrers deu anys. 

Diéguez ha recordat l’inici fa unes setmanes de la negociació entre sindicats i organitzacions empresarials del conveni col·lectiu i ha dit que la seva importància, a més que per als agents implicats, també ho és “per l’economia de la Comunitat, per què si es dóna un alça significativa tant de la contractació com de la massa salarial, hi haurà una major quantitat de doblers en circulació, amb el benefici que suposa per l’economia”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube