Imprimeix
PDF

L'impost sobre la benzina suposarà un cost addicional de 100 euros a l'any per a cada conductor

Costa i Aguiló 210312 Els socialistes critiquen que el president Bauzá governi a cop de decret llei. Hem passat del "hágase" de Jaume Matas al "hágase" per decret llei de JR.Bauzá

Palma, 21 març 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha demanat avui al Govern de JR.Bauzá que no aprovi la pujada d'impostos a la benzina que va anunciar el passat 9 de març, ja que és un impost indiscriminat, que grava sobre tot a les persones treballadores i suposarà un cost addicional d'uns 100 euros de mitja a l'any a cada conductor.

"És un impost que no és selectiu, ni és progressiu. És un impost indiscriminat, que refredarà l'economia, que afectarà més a qui menys té i que provocarà una caiguda del consum", ha opinat la diputada socialista Lourdes Aguiló.

Els socialistes han calculat que aquest nou impost suposarà una despesa d'uns 100 euros addicionals a l'any per als conductors que normalment posen 50 euros de benzina a la setmana.Això serà igual per qui guanyi 900 euros i hagi de menester el cotxe per anar a fer feina, que per qui guanyi 4.000.

Els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears "no tan sols tenim el pitjor transport públic, sinó que també tindrem la benzina més cara d'Espanya", ha denunciat. Aguiló ha anunciat que els socialistes ja han registrat una proposició no de llei per demanar al Govern que no aprovi aquest impost i que el substituesqui per un impost més directe que afecti només a les persones que més tenen, és a dir, als que tenen patrimonis superiors al milió d'euros. També presentaran mocions als ajuntaments, ha dit.

"No sabem quan tenen previst aprovar aquesta mesura, que de moment és un acord virtual, ja que el Consell de Govern ho va anunciar, però ni tan sols ho ha aprovat", ha explicat la diputada Pilar Costa. Costa ha expressat "el temor" dels socialistes a que el Govern vulgui aprovar les mesures tributàries per decret llei. Aquest seria el decret llei número 10 del Govern Bauzá des que va prendre possessió fa nou mesos. Més d'un decret llei per mes.

"No entenem que Bauzá, amb una majoria absoluta com la que té, no dugui les seves propostes a la Cambra autonòmica", ha denunciat la diputada eivissenca. El decret llei és una figura legal recollida en la Constitució i en l'Estatut per a situacions d'especial urgència, però el Govern "ha convertit el què hauria de ser extraordinari en lo comú", ha denunciat Costa. "Hem passat del "hágase" del Sr. Matas, al "hágase, per decret llei del Sr. Bauzá", ha opinat.

La diputada també ha criticat que el president Bauzá no vulgui comparèixer davant la cambra per explicar les mesures impositives que pensa aplicar. I a més, ho fa escudant-se en els mateixos arguments que va utilitzar en el seu moment el Sr. Matas: la majoria absoluta. "Ningú els nega la legitimitat d'aquesta majoria absoluta. Però tenir majoria absoluta no vol dir tenir un xec en blanc; no es pot fer el que es vol", ha recordat.

Condemna Matas

La diputada Pilar Costa ha lamentat que el president Bauzá no aprofitàs el dia d'ahir, quan es va fer pública la sentència de 6 anys de presó contra l'ex-president del PP, Jaume Matas, per demanar perdó. Costa ha recordat que el PP "no s'ha refundat", i és "el mateix partit" que va fer tot el que ahir va ser condemnat.

Costa també ha recordat que la sentència "obliga al Govern a recuperar els doblers que es pagaren de forma fraudulenta" i a retirar els honors que tenia l'ex-president del Govern de les Illes Balears, quan la sentència sigui ferma. La diputada s'ha mostrat convençuda de que "el Govern farà el que està obligat a fer, sense que la oposició li hagi de recordar". En qualsevol cas, ha anunciat, els socialistes "estarem vigilants".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube