Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclamarà que es mantenguin els programes informatius d’IB3

Cosme BonetEl Grup Parlamentari Socialista reclamarà que es mantenguin els programes informatius d’IB3 i que quedin al marge de les mesures d’ajust pressupostari de l’Ens. El diputat Cosme Bonet ha manifestat que el caràcter de servei públic d’IB3 es justifica en part gràcies a uns serveis informatius plurals, objectius, de qualitat i proximitat, i en aquest sentit ha criticat les intencions d’eliminar per part d’IB3 ràdio part dels informatius de l cap de setmana. 

Bonet ha explicat que el Grup Socialista presentarà una iniciativa per a reclamar que es mantenguin els programes d’IB3 que compleixen les funcions de servei públic com aquells que garanteixen l’accés a la informació. En aquest sentit ha anunciat que la moció que es debatrà en el proper Ple del Parlament sobre el model audiovisual inclourà aquesta reclamació. La moció, que deriva de la interpel·lació parlamentària que va presentar el Grup Socialista, instarà a mantenir el català com a llengua vehicular de la Ràdio i Televisió Públiques, tal i com preveu la llei 15/2010 d’IB3. 

El diputat socialista ha criticat que entre les mesures de reajustament econòmic es plantegi en primera opció l’eliminació d’una part dels informatius radiofònics del cap de setmana. Bonet ha dit que mentre els actuals responsables es volen carregar aquests informatius, a la vegada IB3 potencia programes que res tenen de servei públic de proximitat i de foment de la nostra identitat amb personatges de la vida rosa. 

En la moció que presentarà el Grup Socialista a Ple també s’instarà a la constitució del Consell Assessor de Continguts i Programació, un òrgan ja previst en la llei d’IB3 i que té les funcions de control i assessorament des de la pluralitat i representatiu de la societat de les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube