Imprimeix
PDF

Els Socialistes diem “Sí a la nostra llengua”

webUn destacat nombre de dirigents, militants i simpatitzants del PSIB-PSOE han participat en la manifestació celebrada a Palma avui horabaixa en suport de la llengua catalana. L’acte, que ha estat organitzat per l’Obra Cultural Balear, ha comptat amb el suport i adhesió de diferents entitats i organitzacions, entre elles el PSIB-PSOE.

La representació socialista ha estat encapçalada per Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE i portaveu parlamentària. Armengol ha manifestat que “l’èxit de la convocatòria fa necessària la immediata rectificació del Govern del PP, i especialment del president Bauzá, en el seu menyspreu a la llengua catalana”. Per Armengol, el cap de l’Executiu ha de tornar al consens existent a les Illes Balears en matèria lingüística i no utilitzar la llengua com a un element de crispació i divisió de la societat.

Amb Armengol, han participat en l’acte de reivindicació molts dirigents i militants socialistes com la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano; el portaveu adjunt parlamentari, Vicenç Thomàs; el portaveu al Consell de Mallorca, Jaume Garau; i la portaveu a l’Ajuntament de Palma, Aina Calvo, entre altres.

La manifestació, que sota el lema "Sí a la nostra llengua" ha reunit a milers de persones pels carrers de Palma, ha estat un acte en defensa dels drets lingüístics i en contra de l'eliminació del català de la funció pública.

Des del PSIB-PSOE volem manifestar la nostra oposició a la ruptura del consens polític i social assolit fa més de vint anys en matèria de normalització lingüística a les Illes Balears. La modificació de la Llei de la Funció Pública que ha imposat el Partit Popular ha trencat aquest consens i és una iniciativa en contra del català, fent que no sigui un requisit sinó un mèrit en l’accés a la funció pública. Els Socialistes ens oposam a aquesta reforma que suposa buidar de contingut la cooficialitat del català a les Illes Balears, i per tant no respectar el que diu l'Estatut d'Autonomia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube