Imprimeix
PDF

Armengol: “rectifiqui Sr. Bauzá i retiri la creuada contra el català”

Armengol Ple 270312La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha demanat al president Bauzá que rectifiqui, deixi de crear divisions i “retiri la creuada contra la llengua catalana”. Armengol ha aprofitat la pregunta formulada al president del Govern per a recriminar-li la manca de beneficis que està aportant la seva gestió al capdavant de l’Executiu, amb una forta crispació social i una falta de solucions als problemes reals dels ciutadans. 

Durant la sessió de control en el Ple del Parlament, Francina Armengol ha manifestat que durant els nou mesos de Govern Bauzá s’ha trencat el consens i s’ha imposat la supèrbia i la prepotència amb els sindicats, amb la protecció del territori i ara amb el tema lingüístic. “Vostè no soluciona problemes, només en crea allà on no n’hi ha” ha dit Armengol en referència a la protesta social que ha creat el PP amb la llengua catalana. Per la portaveu socialista, “els nous mesos de Bauzá ens han fet retrocedir 30 anys”. 

Francina Armengol ha retret a Bauzá la falta de solucions als problemes reals i l’ha afirmat que des que governa el PP l’atur ha augmentat a xifres històriques, s’ha retallat en sanitat i educació pública, s’ha deixat de reclamar les inversions al Govern Central, s’ha reduït la connectivitat aèria i només augmenta la crispació social. “Des que vostè governa, les coses empitjoren a les Illes Balears” ha dit Armengol. 

Prèviament, el diputat Cosme Bonet ha aprofitat també una pregunta formulada al conseller d’Educació, Cultura i Universitat per a dir que la manifestació del passat diumenge “va aportar 50.000 arguments més perquè el Govern rectifiqui la seva política lingüística”. Bonet ha acusat al Govern d’incomplir l’Estatut d’Autonomia amb l’atac sistemàtic a la llengua pròpia i ha recordat que mai un Executiu “havia protagonitzat una bateria de mesures per eradicar-la”. El diputat socialista ha criticat la circular enviada des de la conselleria als centres educatius per fer llevar la senyera, ha dit que és una limitació a la llibertat d’expressió i que per obligar a llevar-la no acabaran amb la contestació massiva de la ciutadania. 

Cap mesura positiva amb la reforma laboral

Per altra part, la diputada Joana Barceló ha valorat de forma molt negativa la reforma laboral i ha afirmat que no servirà per crear més ocupació sinó per incrementar l’atur. Durant una pregunta de control al Govern, Barceló ha dit que aquesta reforma laboral aposta per un acomiadament lliure i gratuït en els contractes d’aprenentatge i crearà una borsa d’exclusió social. La diputada socialista ha destacat que la reforma és més precarietat laboral i més temporalitat. 

Decret d’emprenedors buit de contingut

La diputada Bel Oliver, que ha dut el debat del projecte de llei de suports als emprenedors i a la micro, petita i mitjana empresa, ha destacat que el balanç després de set mesos de vigència de la norma és nul, sense cap resultat. Oliver ha afirmat que el projecte no conté cap mesura amb efectes positius i que els seus destinataris, emprenedors i petites empreses, no han notat cap benefici des de la seva ratificació com a decret-llei. “No s’accedeix més fàcilment a finançament i no s’han simplificat les gestions davant l’administració” ha destacat Oliver. 

Per la diputada socialista, al projecte de llei manca partida pressupostària i impuls polític per a ser efectiu. A més, ha destacat que en els set mesos que dur en vigor, han desaparegut 7.232 empreses i una mitja de 48 autònoms per dia han deixat la seva activitat, xifres que demostren la seva inutilitat. 

Oliver ha criticat el vot en contra del PP a les esmenes presentades pel Grup Socialista, acceptant únicament una de les divuit. La diputada socialista ha lamentat que fins i tot el PP hagi rebutjat l’esmena per a fer efectiu el pagament a proveïdors en 25 dies, tal i com es va comprometre Bauzá. 

Gestió “nefasta” del PP en sanitat

Finalment, el portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha qualificat de “nefasta” la gestió del PP en la sanitat pública de les Illes Balears. Thomàs ha justificat el vot en contra del Grup Socialista al decret-llei de reestructuració del Servei de Salut de les Illes Balears per què “només serveix per a que la sanitat es polititzi en la seva gestió, per pujar els sous del personal directiu i per fer una destralada als serveis de salut que reben els ciutadans”. El portaveu adjunt socialista ha explicat que la gestió sanitària serà menys transparent i eficaç amb aquesta nova reestructuració. A més, ha destacat “que els ciutadans no tendran ni drets ni garanties en salut, ja que a partir d’ara una persona ja no sabrà quan serà operada, quan podrà veure un especialista o quan es podrà fer una prova ”, ha dit. Per Thomàs, la derogació del decret de garanties i temps de demora significa abandonar als ciutadans. 

El portaveu adjunt del Grup Socialista ha manifestat que la gestió del PP al capdavant de la sanitat pública és “d’una greu irresponsabilitat política”. Thomàs ha dit que els nous mesos de la consellera Castro al front de la sanitat s’han caracteritzat per la prepotència, supèrbia, el caos i el menyspreu cap als professionals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube