Imprimeix
PDF

Armengol retreu a Bauzá que no pugui destacar ni una mesura positiva per a les Illes Balears dels Pressuposts

Armengol en el Ple 030412Francina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, ha retret al president Bauzá que no hagi pogut destacar ni una sola mesura positiva per a les Illes Balears del projecte de Pressupost Generals de l’Estat del 2012. 

Armengol ha aprofitat la pregunta de control al Govern durant la sessió del Parlament per a denunciar el desquadrament que els pressuposts estatals fan dels comptes autonòmics en 392 milions d’euros. La portaveu socialista ha alertat que els pressuposts dels governs del PP tant de l’Estat com de les Illes Balears suposaran “més retalls, més imposts i més incerteses per als ciutadans” i ha manifestat que ha quedat demostrat l’engany electoral que el PP ha protagonitzat, fent tot el contrari del que va dir durant la campanya electoral. 

La portaveu socialista ha acusat al Govern de munyir als ciutadans en nous imposts com el de la benzina mentre es nega a recaptar l’impost de Patrimoni a les grans fortunes o decreten amnisties fiscals als tramposos i defraudadors de la hisenda pública. “Gràcies a vostès – ha dit Armengol- avui som més pobres que ahir i menys que demà”. 

Francina Armengol ha exigit al president Bauzá que “es posi les piles i treballi en benefici dels ciutadans de les Illes” i no pels beneficis del PP. 

La incidència dels pressuposts de l’Estat a les Illes ha estat també el motiu de la pregunta de la diputada Conxa Obrador, que ha acusat al vicepresident Econòmic del Govern de no reclamar a Madrid més inversions ni fer res per a reactivar l’economia. Obrador ha incidit sobre les repercussions que tendrà la baixada del 16% en el transport a les Illes, els compromisos d’inversions estatutàries o els cinc milions d’euros menys per a la llei de dependència. “El PP consagra la liquidació del sistema d’atenció a la dependència amb aquests pressupost” ha retret Obrador a Josep Ignasi Aguiló, recordant-li que la partida destinada al finançament de serveis i infraestructures queda a zero. 

Obrador també ha demanat per una mesura que contenguin els comptes de l’Estat que millori el futur de les persones de les Illes Balears, sense obtenir cap resposta per part del vicepresident econòmic del Govern. “La seva ortodoxia econòmica pertany a una escola que puja imposts a tothom i fa amnisties fiscals als defraudadors”, ha recriminat la diputada socialista durant la seva intervenció. 

Retirada de llaços a les escoles

Per altra part, la diputada Bel Oliver ha demanat al conseller d’Educació, Cultura i Universitats si la seva diligència en la retirada dels llaços en les façanes dels centres docents a favor del català serà igual en els casos de goteres o avaries en la calefacció. Oliver ha acusat al conseller Rafel Bosch de confondre llaços amb banderes i de voler governar a la contra, i no des del diàleg. Per la diputada socialista “la política lingüística del Govern no beneficia a ningú i va contra l’interès i el sentiment de moltes persones”. Oliver ha criticat que s’aprofités el dia de la vaga general per a que la conselleria enviàs els serveis de manteniments als centres docents per a retirar els llaços que penjaven en les seves façanes a favor de la llengua catalana.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube