Imprimeix
PDF

El PSOE exigeix Tadeo que defensi l’acord unànime del CIMe en contra dels límits màxims al descompte de resident

Menorca grup  Davant la negativa del PP al Congrés d'evitar la imposició d'un límit màxim al descompte de resident tal com defensava una Proposició No de Llei del PSOE.

Només cinc dies ha trigat el PP estatal en desacreditar als 'populars' menorquins (amb la connivència dels diputats balears i de UPyD) i, el que encara és més greu, a mostrar la seva total i absoluta insensibilitat respecte a la demanda unànime de la societat menorquina (expressada per els seus representants polítics al ple extraordinari celebrat divendres) que es mantingui el descompte de resident "sense sostre tarifari".

La valoració positiva que el PSOE feia després d'aquest plenari (celebrat a instàncies del Grup Socialista), pel fet que es pactés una declaració institucional en contra del límit màxim al descompte que possibilita la disposició addicional desena dels Pressupostos General de l'Estat, s'ha tornat en absoluta decepció quan aquesta mateixa proposta ha arribat al Congrés de la mà dels diputats socialistes.

Aquesta proposta deia literalment: "El Congreso de los Diputados insta al Gobierno a no fijar cuantías máximas bonificables al transporte marítimo y aéreo de los ciudadanos residentes en las Comunidades Autónomas de Canarias, IIles Balears y en las Ciudades de Ceuta y Melilla." Doncs bé el Grup Popular al Congrés no ha volgut donar-hi suport.

Quan tothom coincideix que el transport aeri és la clau de volta per a l'impuls de l'economia menorquina i per a garantir els dret a la mobilitat dels seus ciutadans, el PP amb el vot en contra dels seus diputats (junt amb l'abstenció de UPyD) es nega en rodó a llevar-nos del damunt l'espasa de Dàmocles que suposa el fet que el Govern de l'Estat pugui imposar unilateralment aquest límit màxim al descompte.

O el que és el mateix el PP s'ha llevat la careta (ho ha hagut de fer obligat per la PNL del Grup Socialista a la Comissió de Foment del Congrés) i després de setmanes de calculades declaracions ambigües i buides de contingut, tant del president Bauzá com de la Ministra Pastor, ha quedat clar quines són les seves intencions.

Però el Consell Insular de Menorca, amb el seu president al capdavant, té l'obligació de defensar davant de la resta d'administracions la declaració unànime que el descompte per a residents es mantingui "sense sostre tarifari". I és que per molt que el president Tadeo evidenciï una incomprensible bipolaritat política acatant la disciplina de vot al Parlament en contra d'evitar el límit del descompte mentre quatre dies després pactava la declaració insular –probablement empès per les negatives valoracions de la població respecte a la OSP amb Madrid-, el cert és que aquesta declaració també comporta obligacions: la de fer-la arribar, i defensar-la, al Govern de les Illes Balears i al Ministeri de Foment.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube