Imprimeix
PDF

El PSOE al·lega contra l'ampliació de la Me-1 entre Ciutadella i Ferreries

CIMe Demana l'eliminació o reducció de la majoria de les rotondes, l'aprovació del Pla Director i que es negociï reprogramar el Conveni de Carreteres.Són millores "sempre dirigides a augmentar la seguretat" (...) "que en qualsevol cas han de respondre sempre a una acurada adequació al territori i un respecte a les zones adjacents a les d'execució".

Aquests són els eixos principals de les al·legacions que el PSOE Menorca presenta, a través del grup Socialista al Consell Insular, al projecte denominat 'millora de la carretera Me-1 entre Ciutadella i Ferreries'.

En aquestes al·legacions es denúncia que el projecte aprovat inicialment "modificarà substancialment la fisonomia del tram Ferreries-Ciutadella (de 12'760 km) que, necessitant d'actuacions puntuals, en cap cas requereix d'un projecte com el sotmès a exposició pública, a tots ulls sobredimensionat". En aquest aspecte cal recordar que les rotondes a doble nivell que s'hi han previst no responen al que indicaven els estudis tècnics que van determinar les solucions al Pla Director de Carreteres aprovat inicialment i recollides en plec de condicions de la licitació del projecte.

En concret les al·legacions Socialistes demanden que s'elabori "un estudi d'alternatives de les diferents interseccions i enllaços viaris proposats en el projecte de traçat de la Me-1 entre Ciutadella i Ferreries per tal de plantejar diferents solucions i costos de les proposades a:

.- La remodelació de la intersecció al PK 35­+650 d'accés al camí de s'Almudaina, amb enllaç amb minirotondes tipus "peses" i pas inferior.

.- La remodelació de la intersecció al PK 37+100 d'accés als camins de Torrellafuda i Son Planes, amb enllaç amb rotonda inferior ovalada.

.- La remodelació de l'accés a la Naveta des Tudons al PK 40+220, amb rotonda inferior ovalada.

.- La remodelació de la intersecció al PK 41+170 d'accés al camí des Caragolí, amb una gran rotonda a nivell.

Una altra de les al·legacions fa referència a la necessitat d'aprovar el Pla Director de Carreteres abans que es realitzi "l'ocupació efectiva de les finques" que s'han d'expropiar. Així es destaca "la importància de comptar amb un instrument global normatiu que fixi les línies d'actuació, les necessitats generals i els tractaments tècnics adients" i s'emfatitza que abans de dur a terme "aquesta i d'altres actuacions és del tot indispensable debatre i discutir el Pla Director Sectorial de Carreteres, que ha de guiar-ne les actuacions".

Des del punt de vista de la seguretat jurídica s'hi recorda que el Pla Director de Carreteres vigent en aquests moments "determina que qualsevol canvi substancial requerirà d'una modificació puntual del mateix o la redacció d'un de nou". A partir d'aquesta obligació i "vist el precedent establert pel TSJB que va obligar a indemnitzar per la expropiació de terrenys de la Ronda Nord de Ciutadella perquè el projecte es va aprovar abans del pla de Carreteres" el Grup Socialista insisteix que és "del tot indispensable aprovar el Pla Director que, iniciat per l'anterior equip de Govern del CIM, es troba pendent d'aprovació definitiva. Un Pla Director que pot ser aprovat quasi immediatament si hi ha voluntat política per part de l'actual equip de Govern" i que té "com a objecte principal resoldre aquells problemes de connectivitat i de seguretat a la xarxa viària existent, amb solucions que no siguin agressives damunt el territori dins l'objectiu socialment acceptat de preservació i sostenibilitat territorial i paisatgística".

A més les al·legacions del PSOE també demanden que a partir "de l'estalvi que pugui suposar (tant l'aplicació de les propostes recollides en aquestes esmenes com el principi d'adequació de la millora de la carretera Me-1 a les necessitat reals, sense excessos ni desmesures)" es plantegi una negociació política amb el Ministeri de Foment. L'objectiu seria "la reprogramació del Conveni de Carreteres, tant pel que fa als terminis d'execució com per les

obres que s'hi incorporen, per tal que amb l'excedent econòmic resultant del redisseny de les actuacions actualment en exposició pública es pugui actuar en altres aspectes de millora de la Me-1 o de la xarxa que la complementa.

Un altre dels punts importants d'aquestes al·legacions proposa "incorporar dins aquest projecte el resultat del Pla de Seguretat per a garantir una connexió alternativa a la Me-1 entre Ciutadella i Ferreries". Un pla que "previsiblement, tant ha de servir per resoldre bloquejos puntuals en algun punt de la carretera, com per interconnectar les rutes cicloturístiques del seu entorn i els passos senderistes de la variant de Ferreries".

Esmentar també que en l'escrit d'al·legacions també es remarca el fet que el grup Socialista al Consell Insular de Menorca va presentar al·legacions al projecte de traçat del tram de la Me 1 entre Maó i Alaior, i encara no ha rebut resposta a les qüestions plantejades

Destacar per últim que el document inclou, a títol informatiu, els punts del projecte amb els què hi està d'acord així com aquells que cal més informació per poder pronunciar-s'hi de forma acurada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube