Imprimeix
PDF

Óscar López presenta a Menorca el debat del PSOE per atendre les profundes reformes que reclama la ciutadania

Reunió Óscar López El Secretari d'Organització també assegura que el PSOE Federal es "bolcarà" amb la Federació Socialista de Menorca perquè l'illa torni a ser "una Illa progressista que sempre ha comptat amb un govern progressista".

"El senyor Rajoy ha donat el 'cambiazo' als espanyols. En un any i poc mesos ha fet tot el contrari del que els va prometre i ara en el Debat de Política General, hem vist que viu en un món idíl·lic". Així s'ha expressat el Secretari d'Organització del PSOE Óscar López just abans de la trobada que ha mantingut amb representants orgànics i institucionals del PSOE de Menorca tant a nivell local, com insular i autonòmic.

López, acompanyat de la Secretària d'Organització del PSIB-PSOE Bel Oliver, ha exposat que el PSOE "està fent i farà un exercici d'autocrítica i també i, sobretot, de proposta que és el que la gent necessita en aquests moments". Una feina que s'articula a través de dos plans que ja estan en marxa i que són el motiu de la seva visita a Menorca: El pla Hacer PSOE 2015, "un pla perquè el PSOE compti amb més gent, sigui un partit més modern, més obert, més permeable, més participatiu". El segon pla és la Conferència Política. "Es tracta de la major discussió que ha fet mai un partit polític a Espanya; són 9 mesos oberts de discussió lliure, no solament amb militants, en la qual tothom qui vulgui donar una idea la pugui". López destaca la importància d'aquests processos per la necessitat d' abordar "profundes" reformes. "Reformes que afecten a la Constitució, al model territorial, al model de fiscalitat, reformes sobre de quina manera mantenir l'Estat del Benestar després de les retallades que hem viscut en aquest any". López exposa que Espanya necessita "reformes en profunditat y no una contrareforma, que és el que ha fet el Sr Rajoy, desmantellant en un sol any el que en aquest país vàrem construir, entre tots, en 30 anys".

El Secretari d'Organització del PSOE ha analitzat la manera d'actuar de l'executiu estatal a través del debat de l'Estat de la Nació. "Avui finalitza el debat, un debat que es produeix un any i alguns mesos després que hi hagués un canvi a Espanya que no va ser un canvi, va ser un 'cambiazo'". Així denuncia com Rajoy, després de fer "tot el contrari del que va prometre als espanyols", ha evidenciat en el debat que viu "en un món idíl·lic. Explica una

realitat que no és la d'Espanya ni la dels espanyols... la d'un país que té gairebé sis milions d'aturats, que ha viscut retallades brutals en Sanitat, en Educació, en Dependència. En definitiva, un país que patia una crisi econòmica però que ara té una crisi econòmica més profunda, una altra social, una altra política i fins i tot una territorial".

La crisi global que representa el Govern Rajoy es tradueix –e paraules de López- en el fet que mai un govern espanyol, en tota la història, "havia acabat tan malament en un sol any. Ha estat la suma de mentides, de retallades i ara també de la corrupció en el PP les que han fet que a aquest Govern hagi amortitzat tot el seu crèdit en un sol any. El Sr Rajoy va mentir en la campanya electoral, ha mentit durant un any i ha mentit en el Debat sobre l'Estat de la Nació".

"Bolcats" per la Menorca progressista davant un Govern desaparegut

El líder Federal del PSOE també s'ha referit a la situació de Menorca -de la que n'és coneixedor també per les diverses visites que ha realitzat a l'illa- per lamentar "el mal que li fa la dreta a Menorca. "Aquesta illa ha estat sempre molt progressista. Lamentablement ara tenim un Govern del Consell del PP que no se'l coneix, que està inèdit, desaparegut".

López ha citat les dades de l'atur y els problemes del transport aeri com a problemes greus que el PP és incapaç d'afrontar. En el problema del transport aeri ha denunciat que la dreta "ni hi és ni se l'espera. És més, quan hem anat al Congrés dels Diputats per demanar que s'eliminessin els topalls" al descompte per a resident "el PP ha desaparegut, s'ha llevat del mig". Fins i tot ha anat més enllà i, tal i com succeeix en d'altres administracions governades pels 'populars', ha lamentat que sempre que el president del Consell de Menorca ha de triar entre defensar els interessos del PP o els interessos de l'illa, defensa els de el PP".

En definitiva el Secretari d'Organització del PSOE considera que seria "molt positiu un canvi a Menorca" y s'ha compromès a que el PSOE "es bolcarà perquè aquesta illa torni a reflectir el que sempre ha estat, una illa progressista que sempre ha comptat amb un govern progressista"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube