Imprimeix
PDF

Males notícies: s'anuncia una altra vaga en educació

Cristina Rita parl Cristina Rita lamenta que continuem amb notícies molt dolentes per al sistema educatiu de les Illes Balears, l'amenaça de nous retalls, la manca de diàleg de la Conselleria i la vaga.

Una: les declaracions del conseller Bosch en el sentit de que no garanteix que s'aturin les retallades en l'educació. L'altra: l'anunci d'una vaga pel mes de març per part dels sindicats perquè no poden pactar amb la Conselleria d'Educació cap de les seves esmenes a les noves normatives que s'estan tramitant en aquests moments i que afecten directament el professorat.

Aquesta incapacitat de pacte i el "ninguneig" i menyspreu que manté el conseller i tot el Govern amb la comunitat educativa, i amb tots els moviments socials, és molt greu perquè no ens portarà més que a aprofundir en la manca d'estabilitat actual. I no és això el que necessita el nostre sistema, sinó tot el contrari.

Els sindicats i la resta de la comunitat educativa no necessita tampoc el "màxim respecte" del conseller davant l'anunci de la vaga. Es tracta, simplement, que se'ls escolti i que s'acceptin alguns dels seus suggeriments, cosa que amb aquest Govern no passa, i que es defensi davant el Govern de les Illes Balears i el Govern de l'Estat els salaris i els llocs de feina del professorat que, segons es desprèn de les seves declaracions després de la darrera reunió del Consell Escolar de les Illes Balears, continuen en estat d'amenaça.

Així mateix és molt greu que el conseller, tal i com s'ha fet públic a la premsa de Mallorca, no pugui garantir que no suprimirà novament aquest 2013 una paga extra als treballadors d'ensenyament; ni tampoc que no es retallaran més els pressuposts de les administracions educatives i que a conseqüència d'això es deixarà de contractar més professorat, o pujaran un altra vegada les ràtios i es continuarà sense fer inversions a les infraestructures educatives, infraestructures en les quals ja s'està fent evident la manca de manteniment.

I això no és tot. S'ha conegut no fa massa la memòria econòmica de l'avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que significarà una major càrrega econòmica per a les comunitats autònomes, un descens del professorat de batxillerat i arts plàstiques, i que serà la pitjor normativa que ha tingut el país en matèria educativa des de que hi ha democràcia pel retrocés que comporta en drets i llibertats, i perquè aplica fórmules que la societat actual ja no hauria de tolerar en qüestions com el tractament de la religió, l'educació que segrega per sexes, les escoles privades, el tractament de les llengües, les revàlides i, sobretot, per l'elitisme que traspua.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube